Reactie Jana Coryn scoort er twee en pakt de Beker: "En nu een feestje in de Carré!"

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt vanuit Westerlo
| 0 reacties

De beker van België bij de vrouwen is een prooi voor Lierse geworden. In de finale werd Anderlecht geklopt met 2-1. Jana Coryn scoorde beide doelpunten voor Lierse.

De voorbije jaren speelde Coryn ook al de bekerfinale, maar verloor ze tot twee keer toe met Club Brugge. "Nu is het wel prijs. Derde keer, goede keer heb ik al een paar keer aangegeven. En het is ook gelukt. Na een moeilijk openingskwartier hebben we wel getoond dat we goed kunnen voetballen."

De 2-0 aan de rust was dan ook verdiend te noemen: "Zeker. Ik scoor dan wel twee keer, maar het is toch het collectief dat belangrijk is vandaag. Als ik die ballen niet op zo'n manier krijg aangespeeld, dan kan ik ook niet scoren. In de slotfase had ik misschien nog een derde keer kunnen scoren, maar de vermoeidheid en de stress speelde me wat parten."

Moeilijk bespeelbaar veld

Op een zwaar veld kwam Anderlecht nog opzetten tot 2-1. "Het veld werd steeds moeilijker te bespelen, want het regende ook heel hard en veel. Dat maakte het voor ons ook enkel moeilijker en toen scoorden ze ook nog eens de aansluitingstreffer."

"Daarna moesten we toch eventjes achteruit, maar we hebben het weten vol te houden en pakken zo een mooie Beker. Vanaf morgen gaan we opnieuw hard trainen, maar vanavond is het feest. We trekken naar de Carré, want de Beker is van ons!"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties