Flames duiden werkpunten na nederlaag én zien positief punt: "Zoals de Duivels in Nederland? Dat zouden we niet kunnen, truitje nationale ploeg blijft hele eer"

Flames duiden werkpunten na nederlaag én zien positief punt: "Zoals de Duivels in Nederland? Dat zouden we niet kunnen, truitje nationale ploeg blijft hele eer"
Foto: © photonews

Twee makkelijke zeges tegen Rusland, gewonnen van Nederland en verloren van Denemarken. Het bilan van de oefenpartijen van de Belgian Red Flames in het najaar van 2016 oogt positief, al was het tegen de Denen duidelijk dat er zeker nog werkpunten zijn.

“Soms leer je meer van een nederlaag dan van een overwinning”, klonk het in de wandelgangen bij verschillende Red Flames. “In 2017 zullen we er staan op het EK. Maar het is goed dat we werkpunten kunnen meenemen uit deze wedstrijd.”

Wat is dan het voornaamste werkpunt? “Het was zeker heel leerrijk tegen Denemarken”, aldus Elien Van Wynendaele daarover tegen Voetbalkrant.com. “We moeten blijven communiceren op het veld, ook als het al eens even minder gaat.”

“We hebben met Nederland en Denemarken geoefend tegen twee toplanden, we weten dus waar we ons volgend jaar op het EK aan mogen verwachten. Zij zullen dan nóg sterker voor de dag komen, dus het is aan ons om dat ook te zijn. Er is gelukkig nog tijd om te verbeteren.”

Wat wél overeind bleef in alle wedstrijden? De wil om er iets van te maken, ook in oefenwedstrijden. “Spelen in het shirt van de nationale ploeg, dat blijft een hele eer. Dan wil je het beste uit jezelf halen. Onze vechtlust is ook een sterkte, zoals de Duivels in Nederland? We zouden het niet kunnen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties