Datum: 31/08/2018 19:00
Competitie: WK Kwalificatie (Europa)
Speeldag: Speeldag 6

Red Flames moeten tot het gaatje, maar nemen belangrijke driepunter mee uit Roemenië

Redactie
| 0 reacties
Red Flames moeten tot het gaatje, maar nemen belangrijke driepunter mee uit Roemenië
Foto: © photonews

De Belgian Red Flames speelden in Botosani hun voorlaatste WK-kwalficatiewedstrijd op weg naar het WK in Frankrijk. Het werd een prangertje, zoals ook in de heenwedstrijd.

De Red Flames willen nog de barrages halen richting het WK en dan moeten ze eigenlijk van Roemenië en Italië winnen, de boodschap was dus duidelijk. Justien Odeurs reisde vanwege een blessure niet mee naar het pittoreske Botosani, Nicky Evrard nam de honneurs waar onder de lat.

Met Daniëls, Wullaert, Van Gorp en Cayman begon de Belgische bondscoach aanvallend aan de wedstrijd, na de koffie kwam ook Ella Van Kerkhoven nog ingevallen. Toch was het ook deze keer - net als in de thuismatch waar het maar nipt 3-2 werd - een prangertje zonder weerga.

Doelpunt vlak voor tijd

Cayman viseerde de paal op een inzet van Wullaert, de Red Flame van Manchester City trof zelf een keertje de lat. Pas in minuut 85 viel de 0-1 dan toch nog. Een rush vanop rechts van Wullaert, een goede bal achteruit en Van Kerkhoven als een goaltjesdief op de juiste plaats.

De weg naar de barrages ligt zo nog steeds open voor de Red Flames, al was het een dubbeltje op zijn kant. Dinsdag om 17 uur aan Den Dreef moet ook Italië voor de bijl. En dan mogelijk ... rekenen. De eerste stap is alvast gezet.

Opstellingen

België België

  Speler G Beoordeel
Evrard Nicky 90' -
Deloose Laura 90' -
Zeler Aline 90' -
De Neve Laura 90' -
Philtjens Davina 90' -
Onzia Lenie 90' -
Wullaert Tessa A 90' -
Ndoutou Eboa Missipo Kassandra 90' -
Van Gorp Elke 90' -
Cayman Janice 90' -
Daniels Yana 46' -
  Bank G Beoordeel
Van Kerkhoven Ella 44' -
Herbeleef Roemenië - België

Vooraf