Datum: 25/09/2013 18:00
Competitie: Wereldkampioenschap
Speeldag: Speeldag 2
Belgian Red Flames krijgen lesje in efficiëntie

De Belgian Red Flames gingen in Noorwegen op zoek naar een perfecte start van hun WK- kwalificatiecampagne. Een hattrick van Hegland besliste er anders over: 4-1 voor de EK-finalist.

Door Aernout Van Lindt

Op speeldag 2 stond België voor de mogelijk moeilijkste wedstrijd van de campagne op het programma, op bezoek bij Noorwegen. Bovendien zou het dat zonder Davina Philtjens moeten doen. De linksmidden was zaterdag nog een gesel voor Albanië (2-0 winst), maar liep op training een scheurtje in de mediale band op.

Droomstart Noorwegen

Al na vijf minuten was het bij de eerste de beste kans raak voor de thuisploeg. Hansen zette twee Belgen in de wind en liep over iedereen heen, om uiteindelijk de 1-0 binnen te leggen, met een knal van dichtbij. Mooi doelpunt, dat wel, maar de Red Flames meteen op achtervolgen aangewezen.

Op het kwartier had Zeler de 1-1 aan de voet, maar zij trof de lat. Daarna ging het spel goed op en neer, al speelden de bezoeksters uit België zeker goed mee. Tien minuten voor rust werd het alsnog 2-0 dankzij Hegland, die de bal terugkreeg van Isaksen na een duel met keepster Evrard. Meteen ook de ruststand, dankzij Evrard - die nog twee keer goed moest uitpakken op pogingen van diezelfde Hegland.

Efficiëntere thuisploeg

Na de pauze waren de eerste kansjes voor de Belgen, maar de Belgian Red Flames slaagden er niet in om de aansluitingstreffer te scoren. Aan de overkant viel dat doelpunt op een halve counter wel. Stensland bediende Hegland en zij kon haar tweede van de avond via de lat in doel trappen.

Zo was de wedstrijd gespeeld, maar de bezoeksters gaven niet op. Even was er nog hoop na een mooie vrije trap van De Gernier, maar de 3-1 stond niet lang op het scorebord: Hegland maakte haar hattrick compleet en zette zo de match definitief op slot.

België haalt zo 3 op 6 uit zijn eerste twee duels. Tegen EK-finalist Noorwegen speelde het bijwijlen goed mee, maar de thuisploeg prikte op de goede momenten tegen en toonde zich de meest efficiënte ploeg.