Spanje, Engeland en Frankrijk beginnen goed op EK U17

Spanje, Engeland en Frankrijk beginnen goed op EK U17
Foto: © photonews

De Belgian Red Flames U17 hebben onlangs flink wat geschiedenis geschreven. Ze wisten zich te plaatsen voor het EK dat in mei in Zweden zal worden gehouden. De eerste speeldag is daar ondertussen achter de rug, want er is meer dan enkel de Flames.

Het toernooi vindt plaats in Zweden van 5 tot 18 mei. Speelsteden zijn Lund en Malmo. Polen, Portugal en absoluut topland Spanje zijn dan de tegenstanders voor de Flames. In de andere groep zitten thuisland Zweden, met verder Noorwegen, Engeland en Frankrijk.

Spanje maakt indruk tegen Portugal

De Flames begonnen er op maandag aan tegen Polen en verloren daarin met het kleinste verschil. De Flames spelen nog tegen Portugal (9 mei) en Spanje (12 mei), die op de eerste speeldag ook tegenover elkaar stonden.

Spanje was daarin veruit de betere van Portugal, waardoor de Flames op 9 mei moeten winnen van Portugal als ze nog willen kansmaken op de volgende ronde. Halfweg de tweede helft was het nog 0-0, maar na het doelpunt van Segura was de ban gebroken en kon de ingevallen Alba Cerrato nog voor 2-0 én 3-0 zorgen.

Groep A zorgt voor spektakel

Spektakel in de andere groep. Thuisland Zweden opende er tegen Frankrijk en dat leverde vijf doelpunten op. Na een 0-2 voorsprong kwam Zweden terug, maar in de slotminuut kon Adedini alsnog voor de driepunter zorgen.

Ook Engeland begon goed aan het toernooi. Het had na twaalf minuten al een dubbele voorsprong en klopte Noorwegen uiteindelijk met 3-0. De top-2 van elke groep gaat naar de halve finales. De top-3 van het EK mag naar het WK U17, dus staat er voor de jonge Flames nog veel op het spel de komende week.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws