Red Flame ruilt Belgenlegioen Fortuna Sittard in voor avontuur in Duitsland

Red Flame ruilt Belgenlegioen Fortuna Sittard in voor avontuur in Duitsland
Foto: © photonews

Ook in het vrouwenvoetbal is het dezer tijd alles op alles zetten als het gaat over transfers. En ook in het buitenland gebeuren er al eens gekke dingen. Zo is er een Red Flame die andere oorden aan het opzoeken is.

Bij Fortuna Sittard was het dit seizoen een Belgenlegioen. Maar volgend seizoen zou dat wel eens anders kunnen gaan worden. Naast Tessa Wullaert zijn er nog andere speelsters die de club uit Sittard-Geleen zullen verlaten.

De club moet gaan snoeien in het budget. Het huidige nummer vier uit de Eredivisie wilde graag de Champions League halen, maar dat wordt stilaan zeer moeilijk. En dus is het alle hens aan dek naar volgend jaar toe.

Feli Delacauw
© photonews

Diverse speelsters gaan de club verlaten, daarbij dus ook veel van de buitenlandse (en 'dure' speelsters). Ook Féli Delacauw heeft besloten om de club te verlaten. De middenveldster heeft ondertussen een nieuwe club.

Overstap naar Duitsland

Haar makelaarsbureau heeft laten weten dat Delacauw de komende twee seizoenen zal uitkomen voor het Duitse Hoffenheim. Deze week tekende ze daar een contract, waardoor ze volgend seizoen in de Bundesliga zal uitkomen.

Bij Hoffenheim zal ze met Jill Janssens een collega Red Flame weten tegen te komen. Zij speelde dit seizoen al bij het voorlopige nummer vier in Duitsland. Ook zij lijken voorlopig naast de Champions League te gaan grijpen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws