Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
Cercle met lege handen naar huis
Dieter V.A.

Op Het Lisp stonden vandaag twee teams tegenover elkaar die niets meer te winnen of te verliezen hadden.
Cercle Brugge trok naar Lier maar keerde terug met lege handen.
De Kempense jongens wisten de wedstrijd te beslissen via twee stilstaande fases.

In het prille begin van de wedstrijd kreeg Thompson een uitstekende mogelijkheid om de score te openen maar de Australiƫr besloot naast.
Een halfuurtje later ging diezelfde Thompson neer in het strafschopgebied maar referee Meesschaert zag geen fout tot groot ongenoegen van Lierse.
Net voor het einde van de eerste helft moest Begeyn nog het beste van zichzelf geven om een bal van Tohoua uit de netten te houden.

Lierse was de meest dreigende ploeg in de eerste helft maar wist geen van de weinige kansen succesvol af te ronden. Cercle Brugge voetbalt rustig mee maar lijkt met een punt al tevreden te nemen.

Een minuut waren ze nog maar aan de gang in de tweede helft toen Delorge alleen op het doel afstormde.
Deze actie was blijkbaar niet naar de zin van De Wulf, hij ging aan het truitje hangen van Delorge. Scheidsrechter Meesschaert twijfelde geen seconde en gaf onverbiddelijk rood.
Mitu zette zich achter de bal, wierp de bal voor het doel, Tohoua wist er zijn hoofd tegen te zetten en opende zo eindelijk de score.
Twintig minuten later was het weer Tohoua die voor gevaar zorgde, deze laatst genoemde speler was alweer door maar deze keer vond hij keeper Begeyn op zijn weg.
Door deze ongelukkige tussenkomst van Begeyn mocht Mitu opnieuw de netten bol zetten via een penalty.
Cercle nam vanaf toen de match in handen en trok resoluut ten aanval.
Toch konden de Brugse jongens maar een keer dreigen. Een vrije trap van Meyssen spatte uiteen op de paal.

Zo eindigde de partij op Het Lisp op een 2-0 eindstand in het voordeel van Lierse.
Voor beide ploegen gebeuren er geen belangrijke veranderingen in het klassement.