Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Daknam
Lokeren wint nipt
Anthony Van der Planken

Het heeft heel wat moeite gekost, maar Lokeren is er in geslaagd om La Louvière haar eerste verlies van het seizoen toe te dienen. De Waaslanders klopten de leider met 1-0. Toch maakten de Wolven - zelfs met tien man - aanspraak op een gelijkspel.

Lokeren was in de beginfase de betere ploeg. Onder impuls van een ijverige Marc Hendrikx dwong men enkele mooie kansen af. Baldvinsson en Hendrikx gingen elk hun kans, maar Silvio Proto lag telkens in de weg. Na een kwartier spelen kwamen de Waaslanders dan toch op voorsprong. De goal was van Tailson, die opnieuw met zijn hoofd wist te scoren. Daarna verwaterde de wedstrijd. Er gebeurde amper wat, tot vijf minuten voor de rust. Dan kreeg Espartero de rode kaart. De speler van La Louvière reageerde op de vallende Vidarsson en mocht meteen gaan douchen.

Vreemd genoeg was het toch La Louvière dat na de rust het spel bepaalde. In het eerste kwartier waren Vervalle, Ishiaku en Klukowski dicht bij de gelijkmaker, maar de bal wilde maar niet binnen gaan. Lokeren speculeerde ondertussen op de counter, maar kon op haar beurt niet afronden. Ademilson miste drie wenkende kansen. La Louvière zette een slotoffensief in, maar kon het verdiende puntje niet afdwingen. De Wolven zakken zo van de eerste naar de vierde plaats. Lokeren klimt naar stek nummer zes.