Stadion: Jan Breydel
Cercle wint makkelijk van STVV
Van Biervliet Pieter

Cercle Brugge nam vanmiddag makkelijk afstand van Sint-Truiden. Het werd 5-1.

Al na een twintigtal minuten kwam Cercle op voorsprong... Darko Pivaljevic werkte tweemaal in 2 minuten koel af, een eerste keer toen Meyssen hem de bal in de voeten duwde en hij koel afwerkte, een tweede keer toen diezelfde Meyssen hem door de buitenspelval loodste en hij de bal onder belic schoof. Cercle Brugge bleef gevaarlijk, maar een derde doelpunt volgde niet. STVV kon enkel met uitblinker De Ceulaer voor wat gevaar zorgen. Aan de rust was het 2-0.

Waar het thuispubliek voor vreesde werd waarheid. Na de rust voerde STVV de druk op, en scoorde op het kwartuur ook verdiend een tegentreffer, 2-1 via Baratto op vrije trap van Imschoot. De druk bleef aanhouden en er waren een aantal prima kansen voor STVV, maar in de 64ste minuut gaat de bal aan de overzijde op de stip, als uitblinker Darko Pivaljevic zich doorzet langs de achterlijn en foutief wordt afgestopt. Andy Vlahos scoorde de 3-1.

Bij STVV zinkt de moed in de schoenen. Het probeerde wel nog maar dwong geen verdere gevaarlijke kansen af. Cercle kon nog een aantal kansen bijeenspelen. Andy Vlahos scoorde zijn tweede van de namiddag als Meyssen de bal mooi doorlaat, inmiddels in de 84ste minuut. Het wordt in de laatste minuut zowaar nog 5-1 als invaller Dekelver een één-twee opzet met Roiha, en makkelijk binnentrapt.

Cercle wint makkelijk met 5-1 van Sint-Truiden, dat zich nog steeds in de gevarenzone van het klassement bevindt.