Stadion: Jules Ottenstadion
Feest in het Jules Ottenstadion
Dirk Pieters
| 0 reacties

Gent, voor de partij van zaterdagavond nog zevende, kreeg het bezoek van de nummer elf in het klassement, Beveren. De Buffalo’s kwamen vorige week niet verder dan een gelijkspel en hoopten vandaag de drie punten te kunnen thuishouden.

Beveren begon het beste aan de wedstrijd. Gent liet de bezoekers rustig komen en probeerde scherp uit te komen op de counter. Na tien minuten kwam Gent bijna tot scoren, maar de kopbal van Laybutt kon doelman Copa niet verrassen. Amper één minuut later was het wel raak. Foley sprong hoger dan zijn tegenstander en kopte de thuisploeg op voorsprong. Nog in het eerste kwartier kwam Beveren goed weg. Diabis trok Datti neer, rood had gekund, maar het blijft bij geel.
AA Gent bleef kansen creëren, maar steeds lag doelman Copa in de weg. Vlak voor rust kwam er een snelle counter van de thuisploeg. Een mooi samenspel tussen Boussoufa en Datti, die laatste kon makkelijk binnenduwen.

Bij het begin van de tweede helft veel sfeer in het Jules Ottenstadion, er was zelfs de mexican-wave te zien. Ook twee vervangingen bij Beveren. Mahan en Sanogo bleven in de kleedkamer, Gervinho en Tokpa waren hun vervangers. Gervinho begon goed, maar zijn schot werd gepakt door doelman Herpoel. De wedstrijd bleef leuk om volgen. Opnieuw mocht Gervinho allen op Herpoel afgaan, maar opnieuw kon de invaller niet scoren. Amper één minuut later knalde Cooreman hard op de lat. Met nog een halfuur te gaan moesten de Ivorianen van Beveren met z'n tienen verder. Diabis krijgt zijn tweede gele kaart van de avond. De wedstrijd begon wat dood te bloeden, maar Boussoufa bracht terug leven in het Jules Ottenstadion nadat hij de 3-0 op het bord zette. AA Gent bleef de wedstrijd controleren tot het einde.

Een mooie en verdiende 3-0 overwinning van de Buffalo’s. Beveren zit in een dipje en zakt steeds verder weg in het klassement. Voor Gent ziet het er een pak beter uit, het sluit stilaan aan bij de subtop.  [AN]