Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Schiervelde
Roeselare boekt eerste winst
Anthony Van der Planken

Roeselare heeft haar eerste overwinning in eerste klasse beet. De promovendus klopte op eigen veld Beveren met het kleinste verschil. Eloi scoorde de enige treffer van de partij.

Roeselare en Beveren mochten op Schiervelde op zoek naar hun eerste punten van het seizoen. Het was de thuisploeg die in de openingsfase de meeste kansen creëerde. Dufoor probeerde het drie keer, maar telkens vloog de bal naast of werd hij gered door keeper Copa. Ook Eloi waagde na 12 minuten zijn kans, maar zijn schot vloog torenhoog over. Beveren kon daar slechts één kansje tegenover stellen, het lobje van Zezeto kende echter geen succes.

Na 40 minuten spelen wist Roeselare de ban te breken. De West-Vlamingen scoorden hun eerste doelpunt aller tijden in eerste klasse. Het was Eloi die het stadion in vuur en vlam zette, want hij legde de bal mooi binnen. Rocky Peeters was trouwens de aangever van dienst.
Niet veel later had Roeselare de partij al kunnen beslissen, maar Dufoor kende andermaal geen geluk. Zijn kopbal trof de lat. Aan de andere kant werd een buitenspeldoelpunt van Gervinho afgekeurd.

Na de rust ging Beveren op zoek naar de gelijkmaker. Toch kwam men vaak niet verder dan steriele druk. Bovendien hadden de troepen van Vincent Dufour ook nog eens pech, want twintig minuten voor het einde trof Arunina de paal.

Het bleef zo bij 1-0, waarmee Roeselare meteen een goede zaak doet. Beveren daarentegen blijft op nul punten steken. Voor het seizoen waren er heel wat twijfels omtrent Beveren. De ene krant maakte van de club de verrassing van het seizoen, de andere voorspelde hen een lange degradatiestrijd. Nu lijkt het er sterk op dat de tweede groep gelijk gaat krijgen.