Speeldag: Speeldag 25
Stadion: Stade du Pays de Charleroi
Charleroi bezegelt lot Dufour
Thomas Dubois

Beveren mocht niet verliezen vanavond op Mambourg of trainer Dufour ligt buiten. Slecht nieuws voor de spelers van Beveren want er lag nog een sneeuwlaag op het veld. De stadswerkers hadden wel één helft sneeuwvrij gemaakt maar stopten om 15 uur omdat de dienst er dan opzit. Geen ideale omstandigheden voor de Ivorianen die het niet onder de markt hadden en dan ook met 4-0 verloren. Doelpunten van Orlando, Defays, Brogno en Akgul.

Beveren begon met Verhulst in doel in plaats van de geblesseerde Copa. Bij Charleroi was Sterchele geschorst. Dat Beveren problemen had met het sneeuwterrein was duidelijk en dat resulteerde al na enkele minuten in de voorsprong voor de Carolo’s. Balverlies van Zito zorgde ervoor dat Orlando alleen op doel afkon en die mistte niet. Beveren kreeg vervolgens het initiatief maar werd op tijd monddood gemaakt. Charleroi kwam eruit wanneer het kon en dit resulteerde in kansen voor Defays en Akgul. Tien minuten voor rusten kregen we de 2-0 na alweer lullig balverlies van een Beveren-speler. Joseph-Augustin blunderde en Orlando kon alleen op doel af, deze keer zette hij voor en kon Akgul de 2-0 scoren. Een verdiende ruststand voor Charleroi.

In de tweede helft kregen we hetzelfde spelbeeld, al slaagde Beveren – dat nu mocht aanvallen op het sneeuwvrije deel - er eindelijk in om gevaarlijk te zijn. Dit leidde tot de eerste echte Beverse kans op het uur. De voorzet van Diallo werd door Gervinho net naast gekopt. Dat was het dan ook voor Beveren, op een afgeblokte vrijschop na. De wedstrijd was duidelijk gespeeld. Noemenswaardig is nog de inbreng van Brogno in de plaats van Oulmers. Voor Brogno is het wedstrijd 200 in de Jupiler League. Charleroi breidde tien minuten voor tijd de score nog uit tot 3-0, kapitein Defays werkte een hoekschop binnen. Charleroi was nog niet tevreden en ging voor de 4-0, het kreeg daarbij wat hulp van Joseph-Augustin die een fout begin in de zestien en zo Brogno de 4-0 op een schoteltje gaf. De Fransman kreeg hierbij rood. Meteen het laatste wapenfeit van de wedstrijd.

Zo haalt Beveren al zeker geen 4 op 6 en wordt het wellicht exit Dufour. Iets waar de supporters al een lange tijd om vragen. Beveren heeft duidelijk een nieuw elan nodig. Al werd Beveren vandaag niet echt geholpen door de staat van het veld. Hoe dan ook: Charleroi wint verdiend en rukt zo op naar de negende plaats. Beveren blijft laatste. [AN]