Speeldag: Speeldag 25
Stadion: Stade du Tivoli
La Lou en Moeskroen bakken er niks van
Kristof Blomme

La Louvière en Moeskroen speelden in een Henegouws derby troosteloos 0-0 gelijk. Beide ploegen hadden schrik om te verliezen, waardoor er weinig te zien was. Ondertussen blijven zowel La Louvière als Moeskroen onderin het klassement hangen.

Tivoli zat vol voor deze wedstrijd want iedereen mocht gratis binnen. Veel kregen de vele toeschouwers echter niet te zien. Pas na twintig minuten zorgde Dimbala voor het eerste schot op doel. Cordier kon in twee keer pakken. Voor de thuisploeg kwam Teklak het dichtst bij een goal. Een schot van ver vloog net naast. Ook Jbari mocht eens proberen voor de thuisploeg, maar zijn poging vloog over doel. Voor de rust kon Mazurkiewicz nog twee keer dreigen, zonder succes. De beste kans kwam er vlak voor de pauze. Jbari kopte op doel, maar Luzzi stond op de goede plaats.

In de tweede helft was er amper beterschap. Pas twintig minuten voor tijd zorgde Cousin voor het eerste gevaar. Opnieuw stond Luzzi op de juiste plaats. Moeskroen kwam er helemaal niet meer uit. De laatste vijf minuten kon de thuisploeg nog even dreigen. Eerst via Brahami, nadien opnieuw via Cousin. De match eindigde echter op een logisch 0-0 gelijkspel.