Datum: 18/09/2005 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)
GB speelt laatste restje bekereuforie weg
Jan Martynowski
| 0 reacties
GB speelt laatste restje bekereuforie weg
Foto: © SC

Germinal Beerschot en La Louvière deelden na een saaie wedstrijd de punten. Beide ploegen waren bang om te verliezen, en leken tevreden met het behaalde puntje. Kris De Wree bracht de thuisploeg dan wel snel op voorsprong, Oulaï hing de bordjes even later gelijk. Een billijk gelijkspel dus, waar geen van beide ploegen ook maar een moer mee opschiet.

De thuisploeg begon zwak aan de competitie en had iets recht te zetten na vier nederlagen en de rodekaartenregen tegen Zulte-Waregem. La Louvière moest niet veel onderdoen voor de zwakke start van Germinal Beerschot. Het won nog niet, maar speelde al drie maal gelijk.

Het waren de bezoekers uit Henegouwen die het snedigst aan de partij begonnen. Brahami zette enkele acties op, maar Rogerio en Stojkov besloten op Luciano of voorlangs. Het was dan ook een beetje verrassend dat het toch de thuisploeg was die scoorde. Snoeckx paste op De Wree en die liet Cordier geen schijn van een kans: 1-0. Op zoek gaan naar die geruststellende tweede goal, dacht elke thuisfan. En ja, even later verscheen Snoeckx moederziel alleen voor Cordier. Tot grote ontstelling van de thuisfans wist hij echter niet te scoren. Die ontstelling werd nog groter toen een slecht ontzette bal voor de voeten van Oulaï kwam. Die haalde van ver uit en zette de gelijkmaker op het bord. Gezien het eerdere spelverloop niet helemaal onverdiend. La Louvière zette via Jbari nog enkele malen op, en aan de overkant stuitte de speelklaar geraakte Dosunmu op Cordier. 

Na de koffie werd het duidelijk wat beide trainers in gedachten hadden: een punt. Eerst gunde Germinal Beerschot La Louvière overwicht, maar dat deed er niet veel mee. Dat moest anders, moet Luciano gedacht hebben en hij gaf de bal aan Jbari cadeau. Gelukkig kon hij zijn fout meteen rechtzetten. Naarmate de wedstrijd vorderde kwam de thuisploeg wel wat meer opzetten, maar meer dan wat steriel overwicht was er niet. Enkele halve kansjes, ja, voor Hendrikx en vlak voor het einde Van der Weerden, maar veel stelde het niet voor. Enkel de ingevallen Badza zorgde voor enkele mooie acties, maar ook hij kon het verschil niet maken. Voor La Louvière dreigde alweer Jbari nog even, maar ook voor de mannen van Ferrera was de kous bij 1-1 wel af.

Door deze puntendeling blijven beide ploegen onderaan hangen. Vooral voor Germinal Beerschot komt dat onverwacht. Met nog een zwaar programma voor de boeg lijkt een moeilijk seizoen niet te vermijden. Een zege tegen La Louvière had de situatie iets beter kunnen maken, maar wie niet durft aan te vallen moet niet hopen op een overwinning. En ook van de ooit zo geroemde verdediging blijft niets over. Enkel tegen Marseille wisten Van Dooren en co de nul te houden. Voor La Louvière is een gelijkspel buitenshuis nooit slecht, maar ook voor de troepen van Ferrera zal het geen eenvoudig seizoen worden.

Germinal Beerschot:
Luciano; De Wree, Van Dooren, Cvitanovic, Monteyne, Snoeckx, (86' Van der Weerden), Hendrikx, De Decker, Oztürk, Dosunmu, Cavens (63' Badza)                                
                                       
La Louvière: 
Cordier, Blay (76' Vervalle), Teklak, Guilmot, Montoya, Brahami, Rogerio, Oliseh, Oulaï (73' Luntala), Stojkov, Jbari

Vooraf