Speeldag: Speeldag 12
Stadion: Het Kuipje
Genk steelt punten op Westerlo
Anthony Van der Planken

Racing Genk staat ook na twaalf speeldagen los op kop van de Jupiler League. De Limburgers wonnen de moeilijke uitwedstrijd op het veld van Westerlo. Eric Matoukou zorgde met een treffer vlak voor rust voor de onverdiende Genkse zege.

Westerlo kreeg een karrevracht aan kansen, maar faalde telkens in de afwerking. Dat demonstreerde de thuisploeg al in de beginfase: Ntuka knalde de bal tot tweemaal toe niet ver naast. Na een kleine twintig minuten kreeg ook Genk zijn eerste kans. Bosnjak kon net niet profiteren van defensief mistasten van de thuisploeg, hij zag de bal van de lijn gered worden door Van Kerckhoven.

Het was echter Westerlo dat bleef domineren. Niet veel na de kans van Bosnjak was Patrick Ogunsoto aan de andere kant ontzettend dicht bij de 1-0. De Nigeriaanse spits miste echter de voorzet van Wagemakers. Wie de kansen niet afmaakt, krijgt het deksel op de neus. Een oud voetbalgezegde, dit keer nog maar eens bewaarheid door Eric Matoukou. De verdediger scoorde op slag van rust uit een corner de 0-1.

Ook na de pauze was Westerlo duidelijk baas, maar opnieuw ontbrak het hen aan precisie. Van Imschoot miste nog de grootste kans van de wedstrijd, hij raakte oog in oog met doelman Bailly de bal totaal verkeerd en zag hem uiteindelijk over vliegen. Ook de missers van Ogunsoto mochten gezien worden. Net als in de eerste helft liet hij ook in de tweede helft twee keer een uitstekende mogelijkheid liggen, een topschutter onwaardig.

Genk moest het stellen met enkele kleine kansjes. Kevin Vandenbergh kwam in de slotfase nog dicht bij de 0-2, maar Ronny Gaspercic bracht knap redding. Het bleef 0-1, een wel heel gevleide zege voor Genk, dat zo aan kop blijft. Zo word je kampioen natuurlijk.