Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Freethiel
Kanaries boeken zegen op Freethiel
Niels Hendriks

Sint-Truiden heeft een belangrijke overwinning behaald tegen Beveren. De Kanaries wonnen met 1-2 op de Freethiel. Beveren herstelde niet van twee vroege doelpunten van STVV.

De eerste mogelijkheid van de wedstrijd was voor Beveren. Dissa bediende Gervinho maar Hayen kwam goed tussen beide. Maar STVV nam al snel de bovenhand in de partij. Na acht minuten spelen bracht Jeroen Simaeys de Kanaries op voorsprong nadat hij goed inliep op een hoekschop van Buvens. Enkele minuten later was het al opnieuw raak voor de Limburgers. Na een vrije trap van Chimedza kopte Peter Delorge de 0-2 tegen de netten. Op het halfuur was STVV weer gevaarlijk via Van Houdt, maar zijn schot ging nipt naast. Ook Sishuba was nog dichtbij de 0-3 toen hij doelman Copa omspeelde, maar Augustin kon net voor de lijn nog redding brengen.

De partij leek gespeeld aan de rust, maar Beveren knokte zich terug in de match. In de 73e minuut zette Gervinho voor en Dissa kon de 1-2 makkelijk binnentikken. Tien minuten voor het einde kwam Beveren nog dreigen via Buskiewicz maar zijn schot ging naast. Verder kwam Beveren niet meer in deze tweede helft. STVV doet zo een erg goede zaak en had dus voldoende aan de twee vroege doelpunten.