Germinal Beerschot
wesWesterlo
Datum: 16/09/2006 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)
Westerlo haalt puntje op het Kiel
Jan Martynowski
| 0 reacties
Westerlo haalt puntje op het Kiel
Foto: © SC

Germinal Beerschot en Westerlo slaagden er beiden niet in de netten te vinden. Vooral sneu voor de thuisploeg, die een helft lang tegen tien man speelde, enkele kansen bijeenvoetbalde en de paal raakte. Ook Westerlo kwam scherp voor de dag, Ogunsoto kwam héél dicht bij de 0-1.

De match begon open. Beide ploegen speelden vlot over en weer, dat resulteerde in kansjes voor Cruz en Sterchele langs de ene kant en Ogunsoto langs de andere kant. De Nigeriaan liet zich echter theatraal vallen -iets dat hij later overigens nog wel eens durfde-. Iemand anders die met veel show de grond indook, was Quinteros. De Argentijn van Germinal Beerschot kreeg vlak voor rust een duw van Stef Wils, die kreeg meteen een rode kaart. Volgens Wils spuwde Quinteros eerst in zijn richting.

Het was het einde van een leuke match, wat volgde was een bestorming van een Westelse muur, die af en toe opende voor een uitbraak via speerpunt Ogunsoto. Die zorgde op zijn eentje voor veel dreiging, knikte bij een tegenstoot nipt over, en dwong een verder secure Kurt Van Dooren tot het krijgen van een gele kaart. Tien minuten in de tweede helft maakte Abuda zijn debuut in onze eerste klasse. Een vreemd debuut, want tien minuten voor tijd vloog hij weer naar de kant. Een blessure? De Braziliaan sjokte in ieder geval rechtstreeks richting kleedkamers. De thuisploeg drukte verder, Westerlo kraakte. Gaspercic haalde enkele keren alles uit de kast, de ingevallen Cavens kopte een enorme kans onbegrijpelijk naast. Colman trof de paal, en even later mocht alweer Gaspercic de meubelen redden op een schot van diezelfde Zuid-Amerikaan.

Het bleef 0-0, beide ploegen kamperen nog steeds in de goede middenmoot, en dat lijkt voor beide teams wel een terechte stek. [AN]

Vooraf