Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Luminus Arena
Zwak Bergen geen partij voor Genk
Thomas Dubois

Racing Genk staat opnieuw alleen aan de leiding. Genk won met 5-1 van Bergen en kwam nooit in de problemen. Na een kwartier stond het al 3-0, Bergen kon milderen, maar moest verder toch lijdzaam toezien hoe Genk domineerde. Door deze overwinning is de Limburgse een jaar lang ongeslagen in het eigen Fenixstadion.

Hugo Broos kon rekenen drie fitte topspitsen. Bosnjak en Vandenbergh kregen de voorkeur. Bij Bergen raakte Berthelin slechts in extremis fit. Genk begon aan een flitstempo en stond al na één minuut op voorsprong. Soetaers verraste vriend en vijand door een vrije trap onverwacht in doel te trappen. Die droomstart werd vijf minuten later enkel nog maar versterkt door Vandenbergh. Een opgezette actie van laatstgenoemde met Chatelle werd door Vandenbergh beheerst afgewerkt, 2-0 na zes minuten.

Bergen kon niet veel terugdoen, maar had toch even geluk toen doelman Bailly een bal slecht beoordeelde, de lat bracht redding. Genk zette door een kreeg een strafschop, Cornelis zorgde voor de 3-0 na een kwartier. Halfweg de eerste helft herstelde Bergen zich ietwat van de klap. Een voorzet van Zoko werd door Dalmat in doel getrapt. Een sprankeltje hoop kwam bij de Walen aan het oppervlak. Onterecht zo bleek.

De tweede helft begon met opschudding. Zoko beging een zware overtreding op Soetaers en scheidsrechter Breda gaf hem eerst geel en vervolgens rood. Bergen mocht nog 40 minuten verder met tien tegen elf. Genk rook z'n kans en al vlug scoorde Soetaers z'n tweede van de avond. Genk domineerde verder en liet Bergen niet in de partij komen. Het liep zelfs nog verder uit, Da Silva legde de 5-1 eindcijfers fraai vast. Genk won verdiend en neemt zo opnieuw drie punten voorsprong op Anderlecht. [AN]