Datum: 06/12/2015 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 18
Stadion: Daknam
Clash der stijlen op Daknam? betonvoetbal van Leekens vs. swingend spel van Walem
Timothy Collard
Timothy Collard
| 0 reacties

Sporting Lokeren en KV Kortrijk sluiten speeldag 18 in de Jupiler Pro League af

Clash der stijlen op Daknam? betonvoetbal van Leekens vs. swingend spel van Walem
Foto: © photonews

Sporting Lokeren en KV Kortrijk sluiten vanavond speeldag 18 in de Jupiler Pro League af. Beide ploegen boekten de laatste weken goede resultaten, maar wel elk op hun eigen manier: Georges Leekens koos voor ‘Betonvoetbal’, terwijl Johan Walem ietwat verrassend punten pakte met swingend voetbal.

Sinds Leekens het roer overnam op Daknam bouwde hij alsmaar meer zekerheid in bij de spelersgroep. Lokeren gaat de laatste weken uit van een stevige organisatie en probeert er af en toe goed en snel uit te komen. Met succes, want er werd gewonnen van Genk en Lokeren.

Bovendien beschikt Mac The Knife over een volledig fitte kern. Al blijft het natuurlijk nog steeds wachten op Hamdi Harbaoui, de man die nog steeds niet speelgerechtigd is.

Geen Kage, geen Rolland - opnieuw flitsend voetbal?

Over naar Kortrijk dan. In het begin van het seizoen pakte de ploeg van Walem op dezelfde manier als Lokeren punten: door de bus te parkeren. Maar de laatste weken tonen de Kerels dat ze wel degelijk kunnen voetballen. Vraag dat maar aan RSC Anderlecht.

Walem opteert wellicht opnieuw voor een op en top voetballend middenveld met De Mets, De Smet en Van Eenoo. De geblesseerden Kage en Rolland zijn ook nu nog niet van de partij.

Hopelijk meer spektakel dan in Kortrijk

In de heenronde hielden Kortrijk en Lokeren elkaar op een 0-0-gelijkspel. Wij herinneren ons van die match dat het een flauwe pot voetbal was. Het enige wat ons is bijgebleven, is het vreemde motief in het veld. Meer niet.

Wil je graag wat verdienen? Dan moet je zeker en vast een gokje wagen op deze match. Kom via de website van Unibet snel te weten hoeveel je kan opstrijken!

Meer nieuws

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent