gntKAA Gent
gnkKRC Genk
Datum: 07/08/2016 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Ghelamco Arena (Arteveldestadion)
Wat brengt de eerste echte topper in de Ghelamco Arena?
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties

Voorbeschouwing AA Gent - Racing Genk

Wat brengt de eerste echte topper in de Ghelamco Arena?
Foto: © SC

Vanavond staat in de Ghelamco Arena de eerste echte topper van het seizoen op het programma, de Supercup tussen Club Brugge en Standard buiten beschouwing gelaten. AA Gent neemt het op tegen Racing Genk, twee teams die volop willen meestrijden voor de titel.

AA Gent zal zich willen herpakken na het teleurstellende 1-1 gelijkspel tegen KV Kortrijk van vorige week. De b-ploeg haalde in Roemenië opnieuw een gelijkspel, de Gentse spelers en fans hunkeren dus naar een nieuwe nederlaag.

Thuis wel opnieuw swingend?

Op de mat in de Ghelamco Arena kon Gent immers wél al eens swingen. De 5-0 overwinning tegen Viitorul was indrukwekkend en zorgde er mee voor dat er in Kortrijk van een teleurstelling mocht gesproken worden.

Bij de Buffalo's revalideren Asare en Dejaegere nog verder van hun blessures, Van Der Bruggen is er ook niet bij. Coulibaly, vorige week geschorst én gemist tegen Kortrijk, kan opnieuw naast Depoitre in de spits starten.

Selectie AA Gent: Rinne, Coulibaly, Matton, Depoitre, Neto, Kujovic, Rob Schoofs, Lukas Schoofs, Mitrovic, Kums, Saief, Thoelen, Wikheim, Nielsen, Perbet, Vandenbussche, Simon, Horemans, Foket, Gershon, Milicevic en Ndongala.

Racing Genk haalde het vorige week in eigen huis van het serieus versterkte KV Oostende en kende dus een goeie opener. De Limburgers zullen dat in Gent zeker willen doortrekken, ook al mag maar de helft van de Genkse fans mee na de relletjes van vorig seizoen.

Bij Racing Genk lijkt iedereen behalve Castagne fit. Trossard moest de training deze week wel verlaten met last aan de bil, maar hij haalde de selectie. Enkel naast de naam van Yoni Buyens staat nog een vraagteken.

Selectie Racing Genk: Bizot, Walsh, Dewaest, Karelis, Kumordzi, Trossard, Wouters, Vanzeir, Tshimanga, Buffel, Sabak, Uronen, Pozuelo, Ndidi, Köteles, Heynen, Jackers, Bailey, Buyens (?), Samatta, Kebano en Janssens.

Volgens UNIBET zijn de Buffalo's favoriet. Een goeie gok van 60 euro op de Gentenaars kan u maar liefst 103 euro opleveren. En die zestig euro? Die krijgt u via deze link gewoon gratis!

Meer nieuws