andAnderlecht
staStandard
Datum: 29/01/2017 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Lotto Park
Deelt Anderlecht de beslissende tik uit? "Wij kijken enkel naar onszelf"

Anderlecht ontvangt Standard om 18u

Deelt Anderlecht de beslissende tik uit? "Wij kijken enkel naar onszelf"

Het is weer zover: Anderlecht en Standard kijken elkaar in de ogen. Een match die elke keer weer de gemoederen doet oplaaien, nog meer dan Anderlecht-Club Brugge. En paars-wit kan de Rouches vandaag een stevige tik toedienen.

De kloof tussen Standard en KV Mechelen, de nummer 6 in de stand, is sinds gisteren opgelopen tot 6 punten. Dat begint al een aardige kloof te worden om play-off 1 te halen. De Rouches schieten dus niet veel op met een gelijkspel en verlies is helemaal uit den boze. Na vandaag vallen er nog maar 18 punten te verdienen. Het zou dus een moeilijke zaak kunnen worden als er niet gewonnen wordt.

En na vijf keer winst op een rij zit Anderlecht eindelijk in de goeie flow. René Weiler lijkt zijn basiselftal gevonden te hebben. En dat is mét Adrien Trebel. Tegen Standard hoeven er immers geen veranderingen verwacht te worden in vergelijking met de wedstrijd tegen Westerlo. Stanciu blijft op links, terwijl Tielemans achter Teodorczyk mag gaan opereren.

Het hoeft niet gezegd dat de aanwezigheid van Trebel een extra pigment geeft aan de wedstrijd. Voor het eerst zien de bezoekende fans hun ex-kapitein in paars-witte kleuren rondlopen. Dat het zal werken als een rode lap op een stier, weten we nu al. "Maar Trebel zal willen bewijzen dat hij de juiste keuze maakte", zei Youri Tielemans daar al over.

En de kapitein kan Standard uit koers slagen. "Maar wij kijken enkel naar onszelf. Het blijft gelijk waar Standard staat, dat is altijd een moeilijke match voor ons."

Verdien geld met jouw voetbalkennis!

Schrijf je in bij UNIBET en ontvang 80 euro gratis wedtegoed met een bonus tot 200%! Een gokje op Standard kan je al bijna vijf keer je inzet opbrengen.

Heb je nog geen account, open dan via DEZE WEBSITE een account en krijg tot 80 euro gratis.

Meer nieuws

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent