stvSTVV
andAnderlecht
Datum: 12/08/2016 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Stayen
Anderlecht-coach zonder schrik naar het Truiense kunstgras: "Wij hebben veel technische voetballers die op zo'n veld goed gedijen"
Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 0 reacties

RSC Anderlecht opent speeldag 3 met een bezoek aan de Hel van Stayen

Anderlecht-coach zonder schrik naar het Truiense kunstgras: "Wij hebben veel technische voetballers die op zo'n veld goed gedijen"
Foto: © photonews

Er was een tijd waarin Belgisch recordkampioen Anderlecht met knikkende knieën naar Sint-Truiden trok. In de loopgraven van de Hel van Stayen ging paars-wit meer dan eens ten onder.

Bovendien beschikt STVV de jongste jaren over een kunstgrasveld. "Dat kan een voordeel en een nadeel zijn", oordeelt Anderlecht-coach René Weiler. "In Zwitserland was er ook een ploeg die enkel op kunstgras trainde en speelde. Die bouwde een sterke thuisreputatie op."

"STVV heeft ook het voordeel dat ze het veld kennen. Wij hebben daarentegen veel technische voetballers die op zo'n veld goed gedijen", maakt de RSCA-coach zich sterk. Paars-wit reist met Praet in de selectie naar Haspengouw af. Centraal achterin vervangt De Maio de licht geblesseerde Kara.

Sint-Truiden toonde vorige week op Sclessin te veel respect voor Standard. De match tegen Anderlecht willen de troepen van Ivan Leko anders aanpakken. Wellicht kiest de Kroatische T1 voor dezelfde 11 die op speeldag 1 en 2 begonnen.

Wie opent met een zege?

STVV? Dan levert een gokje van 60 euro bij UNIBET u 300 euro op. Meer vertrouwen in de bezoekers uit Brussel? Dan kan u bij een poging voor hetzelfde bedrag 103,2 euro bijschrijven op uw bankrekening.

Voetbalkrant.com zet u alvast op weg met een gratis wedtegoed van 60 euro via deze LINK.

Meer nieuws

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent