Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 4
Lovendegem pakt broodnodige punten
Gentil Dossche

Eine startte steviger dan Lovendegem en het ergste werd in de tribune opnieuw gevreesd. Als volleerde acteurs probeerde de rood-witten al vallend en roepend Lovendegem van de wijs te brengen en kaarten aan te smeren. Gelukkig liep de scheids van dienst niet in deze val, al gaf hij uiteindelijk Matthijs een onterecht geel karton. Lovendegem bleef puik weerwerk bieden maar het was Eine die het betere voetbal op de mat bracht. Uiteindelijk begon Eine met lange passes de gevreesde spitsen te bedienen en dit bracht J-M Lambert  af en toe van de wijs. Het was telkens keeper de Paepe die het gevaar wist af te houden. Vander Sompel en kompanen lieten enkele kansen onbenut. Met de 0 - 0 op het bord kwam de rust niets te vroeg.
Ook bij de start van de tweede helft was het Eine die het beste voetbal liet zien. Degrande werd vervangen door Ponnet die iets meer gevaar kon brengen .  Hij kon zich op het halfuur in de zestien naar het Einse doel wurmen maar werd foutief gestopt. De ref twijfelde geen seconde om naar de 11m stip te wijzen . Camellerie wist de strafschop perfect om te zetten.
Eine moest nu komen en kreeg enkele doelrijpe kansen maar Peter de Paepe hield Lovendegem met enkele mooie tussenkomsten in de match. Vijf minuten voor affluiten kreeg Carlo Camellerie wat ruimte en kon na een mooie dribbel de Einse doelman opnieuw verslaan. Voor deze man moet deze wedstrijd, waar hij anders geen bal moest pakken, een baaldag zijn.
Lovendegem kon vooral op karakter en hard werken de 90' rond maken en liet maar met korte momenten zien dat ze goed combinerend voetbal kunnen brengen.
De drie punten moeten zowel voor trainer en spelers een opsteker zijn om er opnieuw in te geloven dat het beter kan !