FC Lebbeke
Berlare
Datum: 22/10/2006 15:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 8
Rapide Lebbeke haalt 1ste thuiszege tegen SK Berlare
Gentil Dossche
| 0 reacties
Rapide Lebbeke haalt 1ste thuiszege tegen SK Berlare
Foto: © SC

Na een collectief gave en organisatorisch sluitende prestatie is Rapide Lebbeke er in geslaagd de eerste thuiszege van het seizoen te behalen. Een enigszins tegenvallend SK Berlare kon op geen enkel moment aanspraak maken op puntengewin.
 
Met Tim Vierbergen eindelijk in steun van Jens Verroken trok de thuisploeg meteen het laken naar zich toe. Dimitri Dhondt kon een voorzet van Tim Vierbergen doorspelen aan Jens Verroken. De Rapide-spits trapte echter te zacht in de handen van Timmy Merckx. Matthias De Visscher ging op links aan de haal en schoof het leder in de loop van Kevin Trienpont. Timmy Merckx had een goede save in huis. Tim Vierbergen knalde de rebound op de bezoekende goalie. Derde kans, goede kans moet Preben De Leeuw hebben gedacht. Toen de Lebbeekse kapitein diep werd gestuurd liet hij Timmy Merckx kansloos (11’ 1-0). Rapide bleef doorgaan op zijn elan en Jens Verroken, vandaag ongetwijfeld de meest nuttige speler op het terrein, kopte nipt naast. Met technisch snel en goed voetbal versierde de thuisploeg nog enkele kansen maar Lendert Putteman kon opnieuw niet afwerken. Net voor het halfuur kwam SK Berlare langszij. Een aan de eerste paal getrapte hoekschop werd slecht weggewerkt en Steven Vandersnickt deponeerde de bal in de benedenhoek (28’ 1-1). Kort voor de rust bereikte Jens Verroken de vrijstaande Kevin Trienpont en die legde beheerst achteruit in de loop van Tim Vierbergen. Timmy Merckx had een supersave in huis op het schot maar kon niet verhinderen dat Tim Vierbergen de rebound binnenknalde (41’ 2-1).
 
Met Gert Peelman in de spits probeerde SK Berlare na de rust het tij te keren. Jonathan Paerewijck vond echter de goede richting niet. Fabio Vergucht had de gelijkmaker aan de voet maar dacht dat hij buitenspel stond. Hij vlamde het leder dan ook onbesuisd naast. Van uit een scherpe hoek knalde Jens Verroken rakelings over en ook een kopbal ging net naast. Timmy Merckx verkeek zich op een scherpe voorzet van Joris Cools en Kevin Trienpont trapte onhoudbaar binnen (75’ 3-1). Gert Peelman verlengde een voorzet van Cliff Vermeire op de binnenkant van de paal. Tom De Rechter knalde een weggekopte verre inworp via de vingertoppen van Glenn Baert over. Aan de overkant had Timmy Merckx een goede save in huis op een schot van Kevin Trienpont. Jens Verroken trapte de rebound loeihard op de paal. Ver in blessuretijd kon Cliff Vermeire een hoekschop “in het pak” binnenduwen (93’ 3-2).
 
Rapide Lebbeke trekt zondag naar Terjoden-Welle en SK Berlare ontvangt Eendracht Aalter.
 
Rapide Lebbeke
Glenn Baert, Karel Verhulst, Jeff De Visscher, Steven Vereeken, Matthias De Visscher, Dimitri Dhondt (81’ Bart Verhulst), Lendert Putteman, Preben De Leeuw, Jens Verroken (87’ Anthony Verdoodt), Tim Vierbergen (59’ Joris Cools), Kevin Trienpont. Res. Yannick Sen
 
SK Berlare
Timmy Merckx, Robby Van Durme, Stijn Vlaminck, David Vastenavondt, Fabio Vergucht, Bart Van de Sompel (46’ Gert Peelman), Jonathan Paerewijck (73’ Cliff Vermeire), Tim Herteleer, Steven Vandersnickt, Gregory VandenBerghe, Tom De Rechter. Res. Ken De Backer, Yves Vanderstraeten
 
Doelpunten
11’ 1-0: Preben De Leeuw  
28’ 1-1: Steven Vandersnickt  
41’ 2-1: Tim Vierbergen  
75’ 3-1: Kevin Trienpont  
93’ 3-2: Cliff Vermeire
 
Gele Kaarten: Jens Verroken (45’), Dimitri Dhondt (53’)