Eine
Lovendegem
Datum: 18/01/2009 15:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Stadion Eine
Zege van de hoop voor Lovendegem
Gentil Dossche
| 0 reacties
Zege van de hoop voor Lovendegem
Foto: © SC

Met een doelpunt in de slotseconden verzilverde Lovendegem een moeizame zege en bood het nieuwe coach Mortier enige hoop in de duisternis.

Al in de eerste minuut knalde De Meyer op de vuisten van De Wispelaere. Aan de overzijde schoot Lootens net naast. Eine probeerde greep op de match te krijgen maar grote kansen kwamen daar niet uit voort. De Wispelaere moest attent zijn op een vrije trap van David De Ridder. Wellekens besloot rond het kwartier in twee keer nipt naast. Een ver schot van Ben Ahmed ging net over. Jurgen De Ridder zag een dreigende inzet via de bezoekende verdediging naast gaan. Midden de eerste helft werd Lootens diep gestuurd, kapte zich vrij en liet Meulewaeter kansloos. Eine bleek van slag en Lovendegem nam het roer over. Lootens en De Zutter konden net niet afwerken. Kort voor de rust moest De Wispelaere attent zijn op een gevaarlijk laag schot van David De Ridder. Ben Ahmed geraakte niet voorbij Sucaet.
 
Eine ging vol in de aanval bij het begin van de tweede helft. Op een inzet van Jurgen De Ridder moest Sucaet de bal van de lijn halen. Aan de overzijde was Meulewaeter attent op een lage trap van Degrande. De thuisploeg bleef druk zetten en dat loonde. Ben Ahmed kopte een vrije trap mooi binnen. Bij het klassieke duw- en trekwerk op een vrijschop kreeg Wellekens een rood karton voor zijn neus. Dit voorval verlamde het spel duidelijk want het duurde enige tijd vooraleer er terug kansen kwamen. Een kwartier voor tijd kopte kwelduvel Ben Ahmed een verre voorzet net naast. In de slotminuten bediende Lootens de ingevallen Bouchaala maar die kraakte compleet zijn schot. Aan de overzijde devieerde Bauters de bal op de lat. Dat een match effectief 90 minuten duurt weten ze nu ook bij Eine. Bouchaala werd mooi aangespeeld in de 16, legde opzij naar Lootens en die knalde overhoeks voorbij Meulewaeter.
 
Lovendegem ontvangt volgende week Jong Lede.
 
WIK Eine: Meulewaeter, Lauwerijns, Vermeulen, Van De Velde, Noterman, Wellekens, De Ridder J. (65’ El Mabrouk), De Ridder D. (87’ Bauters), Verhoeyen, Ben Ahmed, De Meyer.
 
KSK Lovendegem: De Wispelaere, Plaetevoet, Van Audenaerde, Degrande, De Zutter, Lootens, Ramaeckers, Hennebert, Van De Sompel (80’ Kalkan), Sucaet, Sarpong (69’ Bouchaala).
 
Doelpunten: 24’ Lootens 0-1; 65’ Ben Ahmed 1-1; 90’ Lootens 1-2
 
Geel: Wellekens, Van De Velde, Vermeulen, Plaetevoet, Van De Sompel.
 
Rood: 68’ Wellekens (Eine)