Meetjesland
Kruibeke J.Vl.
Datum: 26/04/2009 15:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 30
Stadion: Stedelijk Voetbalstadion Eeklo
Kruibeke wint gemakkelijk bij Eeklo
Gentil Dossche
| 0 reacties
Kruibeke wint gemakkelijk bij Eeklo
Foto: © SC

Gezapige eindeseizoenswedstrijd waarin Eeklo nooit de indruk gaf Kruibeke iets in de weg te kunnen leggen. Voor de thuisploeg was er niets meer te rapen, de bezoekers hadden nog een waterkans op de eindronde.

Kruibeke trok direct naar voor en Pieter Van de Manacker dropte een terugkaatser nipt over (3’). Johan Segers stuurde Ward Vertonghen diep. Bjorn Van Avermaet kon redden met de voet (5’). Aan de overzijde was Wessel Schoonackers te verbouwereerd om een misverstand uit te buiten (6’). Tim Vierbergen speelde Vertonghen aan maar die besloot op de voet van de thuisportier (8’). Jan Engels kopte een voorzet van Michael Jacquemain over (11’). Kruibeke voerde de druk op en Eeklo ging in de fout. Vertonghen verlengde een inzenden met het hoofd en Olivier De Vlieger profiteerde van een aarzeling achteraan (23’). De bezoekers vergaten de voorsprong verder uit te diepen en het tempo verdween volledig uit de match.

Met enkele wissels zocht Eeklo na de koffie direct de gelijkmaker. Een verre knal van Jochen De Palmenaere zoefde over de lat (46’). De Vlieger devieerde een voorzet op het been van Sven Dobbelaere (52’). Schoonackers kopte te zacht in de handen van de tot dan werkloze Jurgen De Maayer (54’). Ladi Kuyé knalde in één tijd nipt over (56’). Van de Manacker verplichtte Dobbelaere tot een knappe parade (57’). Op de daaropvolgende hoekschop schroeide de thuisportier zijn vingers aan een kopbal van Mario Verbraeken. Met een karpersprong haalde De Maayer een voorzet van Pieter Vyncke uit de baan. De Palmenaere verkeek zich op de rebound (66’). Johan Segers dweilde de linkerflank af en liet de thuisploeg ter plaatse. Olivier De Vlieger had zijn 12de van het seizoen maar binnen te tikken (79’). Eeklo lag nu helemaal tegen het vilt en Davy Theunis vlamde over (83’). Tim Vierbergen dribbelde zich doorheen de thuisdefensie maar strandde op de voet van Dobbelaere (89’). In de slotseconden verdween een schot van Pieter Van de Manacker nipt voorlangs.

KFC Eeklo: Bjorn Van Avermaet (46’ Sven Dobbelaere), Robin Mauws, Pieter Vyncke, Mamadouba Gueye, Jens Piessens, Steven De Maesschalck, Jan Engels (46’ Angelo Daemers), Michael Jacquemain (46’ Jens Huyghe), Jochen De Palmenaere, Wessel Schoonackers, Eli Van Hamme. Res: Bartel Declercq

KJV Kruibeke: Jurgen De Maayer, Davy Van Moortel, Tim Vierbergen, Ladi Kuye, Ward Vertonghen (35’ Mario Verbraeken), Pieter Van de Manacker, Davy Theunis, Olivier De Vlieger, Johan Segers (80’ Didier Lenjou), Tom De Wolf, Bjorn Mallentjer (69’ Glenn Verhulst). Res: Mike Royers

Doelpunten: 23’ en 79’ Olivier De Vlieger 0-1 en 0-2

Gele kaarten: geen