Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)

Herbeleef Standard - KV Mechelen (Play-off 2)

Volg de match tussen Standard en KV Mechelen live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Bij afwezigheid van Belfodil en Sa moet José Jeunechamps zijn elftal noodgedwongen wijzigen. Hij opteert met Renaud Emond voor slechts één aanvaller. Bij KV Mechelen neemt winger Nils Schouterden plaats op de bank, verder zijn er weinig wijzigingen in het elftal van Yannick Ferrera.
1
Standard-KV Mechelen: 0-0
2
Cobbaut zet zich een eerste keer door op links, maar Scholz behoedt de thuisploeg voor verder gevaar.
4
De bezoekers zijn snedig aan de partij begonnen. Cobbaut kan zich opnieuw net niet helemaal doorzetten op links.
5
Standard twee keer gevaarlijk
Kosanovic ziet zijn poging van de lijn gekeerd worden door een Mechels been. Op de daaropvolgende hoekschop moet Coosemans zijn ploeg opnieuw rechthouden.
6
Croizet wordt op rechts diep gestuurd en zwiept de bal heerlijk voor doel. Scholz ruimt goed op.
7
De hoekschop die daarop volgt, wordt door Cobbaut over gekopt.
10
Mmaee wurmt zich knap tussen twee bezoekende spelers en geeft uitstekend voor. Het levert een hoekschop op, Coosemans staat opnieuw paraat.
11
Standard krijgt nu toch tal van kansen. Emond kan geen richting geven aan zijn kopbal, die hoog over doel gaat.
12
Opschudding in de zestien. Claes staat helemaal alleen vrij, maar twijfelt te lang om af te drukken. Hij gaat neer, maar Gumienny ziet er geen graten in.
13
Aan de overzijde probeert Luyindama het vanop afstand, maar zijn schot gaat ruim naast.
17
De storm is even gaan liggen. Al kregen we wel een aangenaam openingskwartier te zien.
19
Edmilson komt in een mooie positie te staan, maar de lijnrechter houdt terecht zijn vlag omhoog. Weg kans voor de Rouches.
20
Mmaee ziet de vrijstaande Goreux lopen. Die krijgt de bal met een zee van ruimte, maar levert dan een slechte voorzet af. Het kan niet op de goedkeuring rekenen van het thuispubliek.
24
Het is ondertussen wachten op een nieuwe kans voor beide ploegen.
25
Edmilson, die nog niet helemaal in de wedstrijd aanwezig is, zet zich nog eens door. Zijn voorzet krijgt geen vervolg.
26
Goreux heeft het opnieuw verkorven bij de Standard-fans. Hij duikt op in de zestien en wil de botsende bal voor doel geven, maar mist zijn voorzet compleet.
28
Schotje van de bezoekers, Gillet laat de bal voorlangs gaan.
28
Nog eens een kans voor de Rouches
Marin krijgt tijd om aan te leggen en twijfelt niet. Coosemans heeft de nodige moeite met zijn poging.
30

Goal
Doelpunt van Valeriy Luchkevych (Darwin Andrade )
Daar is dan toch de eerste goal van deze partij. Luchkevych komt goed ingelopen en duwt de bal voorbij een kansloze Coosemans.
34
Luchkevych bijna met zijn tweede van de avond
Luchkevych krijgt enkele minuten na de openingstreffer een unieke gelegenheid om zijn tweede van de avond te maken. Hij plaatst de bal van erg dichtbij op de vuisten van Coosemans, die ook in tweede instantie redt.
37
Coosemans redt Malinwa, tot twee keer toe
Coosemans behoedt zijn ploeg van de 2-0 met twee prima reddingen op pogingen van Emond en Mmaee.
38
Standard morst met de kansen. De vrijstaande Scholz kopt de bal net naast de paal.
41
Standard blijft maar komen
Malinwa komt er nog amper uit en moet het spel nu helemaal ondergaan. Het mag blij zijn als de ruststand 1-0 is.
43
Daar zijn de bezoekers dan toch nog eens. El Massaoudi mikt zijn schot een metertje naast de goal van Gillet.
45+1
De rust is in zicht. Standard mag met een 1-0 voorsprong de kleedkamers in. En dat is meer dan verdiend.

Scheidsrechter
Rust
Standard - KV Mechelen: 1-0

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
We zijn er opnieuw aan begonnen in Sclessin. Wat kunnen de bezoekers nog forceren in de tweede helft?
47
Coosemans flatert bijna na misser
Een erg bedrijvige Mmaee houdt zijn bewaker aan de praat en lokt een hoekschop uit. Op die corner gaat Coosemans onder de bal door, in de herneming kan hij de bal niet klemmen. Eén van zijn verdedigers ruimt op.
48
Edmilson kan tot twee keer toe trappen, maar zijn eerste poging wordt afgeblokt. Zijn tweede schot gaat naast.
51
Mechelen komt er nauwelijks uit. Luyindama probeert het vanop afstand.
53
Emond en Edmilson vergeten te scoren
De Luikse storm blijft voortduren. Edmilson trapt eerst nog voorlangs, een minuut later duikt Emond alleen voor Coosemans op, maar hij raakt de paal.
57
Eindelijk de verdiende 2-0 via Andrade
De 2-0 is dan toch een feit. Emond wordt eerst nog afgeblokt, maar Andrade laat Coosemans kansloos met een hard schot in de verste hoek.
58
Vervangen Nicolas Verdier
Ingevallen Christian Osaguona

58

Goal
Doelpunt van Darwin Andrade (Onbekend Onbekend)

59
Vervangen Zeljko Filipovic
Ingevallen Tim Matthys

59
 Gele kaart voor Christian Luyindama

60
Het ziet er nu echt weel heel benauwd uit voor Mechelen. Ferrera voert een dubbele wissel door en brengt Osaguona en Matthys in het veld.
62
Heel het stadion veert recht nadat Marin gaat liggen in de zestien. Er lijkt een fout te zijn gebeurd, maar Gumienny laat spelen.
63
 Gele kaart voor Mats Rits

63
Goreux gaat op wandel, maar ... scoort niet
Goreux zit in de tweede helft wél goed in de wedstrijd. Hij besluit een wandeling te maken door de Mechelse defensie. Hij passeert vier spelers, maar besluit dan naast.
66
Standard blijft maar komen en gaat op zoek naar de derde treffer van de avond. Edmilson kan de vrijstaande Mmaee net niet bereiken.
69
Vervangen Edmilson
Ingevallen Jonathan Legear

69
Edmilson zorgde met een corner die in de tribune belandde nog voor de 'hoekschop van het jaar', maar mag nu gaan rusten. Legear komt in zijn plek.
70

offsite
Legear wordt meteen perfect diep gestuurd, maar staat nipt buitenspel.
72
Daar is Legear!
Legear krijgt de bal toegespeeld en twijfelt niet. Coosemans moet de bal in twee keer klemmen.
72
 Gele kaart voor Milos Kosanovic

73
 Gele kaart voor Ahmed El Messaoudi

74
Kosanovic verliest knullig de bal en haalt dan Osaguona neer. Bij Mechelen zijn ze woedend, want Gumienny geeft 'slechts' geel.
75
Vervangen Ahmed El Messaoudi
Ingevallen Jeff Callebaut

77
Mechelen raakt zowaar de lat!
Daar is Mechelen dan toch eens in de tweede helft. Een vrije trap wordt door de vrijstaande Vitas op de dwarsligger gekopt. Hier komt Standard goed weg.
78
Vervangen Renaud Emond
Ingevallen Jonathan Bolingi

80
Legear komt er goed uit op rechts, zijn voorzet wordt in hoekschop gewerkt.
82
 Gele kaart voor Jules Van Cleemput

83
De jonge Van Cleemput gaat fors door op Andrade en komt in het boekje van Gumienny terecht.
85
Luyindama zwiert de bal nog eens voor doel, maar Coosemans torent boven iedereen uit.
86
Vervangen Ryan Mmaee
Ingevallen Ibrahima Cisse

88
Nog enkele minuten op de klok. STVV is eigenlijk nu al dé winnaar van het weekend.
89
Marin is wel heel erg optimistisch en wil Coosemans verrassen vanaf de middencirkel. Zijn schot gaat ver over het doel van de Mechelse doelman.
90+1
 Gele kaart voor Réginal Goreux

90+2
Gillet mag nog eens in actie komen op een vrije trap van Vitas. De wedstrijd loopt op zijn einde.