totTottenham
arsArsenal
1-0
1-1
Datum: 29/10/2005 14:00
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 11
Stadion: White Hart Lane
Pirès redt Arsenal in klassieker
Harald Berings
| 0 reacties
Pirès redt Arsenal in klassieker
Foto: © SC

Op White Hart Lane is Arsenal er niet in geslaagd de achterstand op leider Chelsea te beperken. In de klassieker met aartsrivaal Tottenham mochten de Gunners de jarige Robert Pirès dankbaar zijn: hij maakte de openingstreffer van King ongedaan, en redde zo een punt voor Arsenal.

Martin Jol mocht dan wel gezegd hebben dat Tottenham, nummer vier in de Premier League, de underdog was, toch speelden de Spurs hun rivalen bij momenten helemaal weg. Die heerschappij resulteerde na zeventien minuten in een verdiend kopbaldoelpunt voor international Ledley King.

Arsène Wenger greep in, en met de ingevallen Robin van Persie in de ploeg, ging Arsenal beter draaien. Het was slechts afwachten wanneer de 1-1 er zou komen, en dat gebeurde dertien minuten voor tijd. Paul Robinson kende een van zijn weinige slippertjes, en invaller Robert Pirès profiteerde. Voor de jarige Fransman was het al zijn negende doelpunt in elf wedstrijden tegen de Spurs.

In de stand verandert er weinig: Tottenham blijft vierde, en ziet een unieke kans om de tweede plaats te pakken onbenut. Arsenal blijft ontgoochelen: de Gunners staan pas 7e, maar hebben wel nog een wedstrijd minder gespeeld dan leider Chelsea.