Partizan Belgrado
gnkKRC Genk
1-0
1-1
57' Jelle Vossen (pen)
Datum: 03/08/2011 20:45
Competitie: Champions League
Speeldag: Derde voorronde (Terug)
Stadion: Stadion Partizan Belgrado
RC Genk mag blijven dromen van Champions League
Melissa Maes

Racing Genk heeft het ticket voor de play-offs van de Champions League beet. De Genkies kwamen in de eerste helft nog op achterstand, maar Jelle Vossen zette de scheve situatie recht via een strafschop.

Racing Genk kreeg het meteen moeilijk tegen Partizan Belgrado. De thuisploeg ging direct voor de aanval en voetbalde enkele kansjes bij elkaar. Toch wisten de Limburgers vrij lang stand te houden tegen die druk. De Servische ploeg wist enkele kansjes op te bouwen.

De Belgische landskampioen had in de eerste periode ook een knappe kans. Toszer kreeg na een terugspeelbal een vrije trap in de zestien van Partizan. De Hongaar knalde recht op de muur. Genk begon zich terug te trekken, maar had dat niet mogen doen.

Verdiende voorsprong voor Partizan
Vijf minuten voor rust kwam dan toch de openingstreffer. Tomic schonk zijn ploeg wat het verdiende: de 1-0-voorsprong.

In de tweede periode kwam Genk zonder al te veel inspiratie uit de kleedkamer. Na nog geen vijf minuten scoort Ivanov de 2-0, maar scheidsrechter de Sousa keurde het doelpunt af. Köteles werd gehinderd in die fase.

Vossen bezorgt Genk ticket play-offs
Dan valt toch de gelijkmaker. Na een handsbal van Miljkovic wist Vossen de strafschop binnen te knallen. In die fase van de wedstrijd was Genk opnieuw zeker van een ticket voor de play-offs.

De gelijkmaker werkte verlossend, want plots had Genk geen schrik meer om een aardig potje mee te voetballen met Partizan. De thuisploeg had niet veel meer in de pap te brokken.