osaOsasuna
levBayer Leverkusen
Juanlu 62'
1-0
Datum: 12/04/2007 20:45
Competitie: Europa League
Speeldag: Kwart Finales (T)
Stadion: Estadio de El Sadar
Osasuna met de vingers in de neus door
Thomas Dubois
| 0 reacties
Osasuna met de vingers in de neus door
Foto: © SC

Osasuna heeft zich zonder veel problemen kunnen plaatsen voor de halve finales van de Uefa-beker. De Spaanse club was enkele maten te sterk voor Bayer Leverkusen. De heenwedstrijd in Duitsland was al op 0-3 geëindigd zodanig dat er al veel mis moest lopen vooraleer Osasuna uitgeschakeld zou zijn. Osasuna won de terugwedstrijd met 1-0.
 
Leverkusen moest alles op alles zetten in de terugwedstrijd en dat deed het aanvankelijk ook. Het ging volop voor de aanval, maar tot veel uitgespeelde kansen leidde dat niet. Onder meer Castro kreeg een kans, maar Ricardo pakte zonder problemen. Ook Barbarez kon proberen. Voor Osasuna kregen Soldado en Milosevic een mogelijkheid, zonder succes. Beide ploegen gingen dan ook met 0-0 de rust in.
 
Het was Osasuna dat in de tweede helft het dichtst bij een doelpunt kwam. Op het uur was het dan ook zover. Gomez plaatste de bal voorbij Adler. Hij deed dat in de rebound na een schot van Soldado. Leverkusen probeerde wel nog, maar tot een eerredder kwam het niet meer. Osasuna plaatst zich zo makkelijk voor de volgende ronde.