Stadion: Parc Des Princes
PSG slaat Bordeaux uit titelstrijd
Philippe Crols
| 0 reacties

In Frankrijk haspelden de heren voetballers afgelopen weekend speeldag 33 af. Dat wil zeggen dat er vanaf nu nog vijf wedstrijden te spelen zijn en er dus ook nog vijftien punten te verdienen zijn. Dankzij de overwinning van PSG tegen Bordeaux op zondagavond lijkt de titelstrijd alvast beslist.

Het was uitgerekend een ex-speler van Bordeaux die de Girondins zondagavond uittelde. De Portugees Pauleta was verantwoordelijk voor alle drie de Parijse doelpunten. Na zeven minuten kopte hij met z'n eerste van de avond de thuisploeg op voorsprong. Halverwege de eerste helft kwam de nummer twee uit de stand terug na een doelpunt van Perrea. De laatste tien minuten waren echter helemaal voor de ex-spits van Bordeaux. Tien minuten voor rust zette hij een strafschop om. Iets wat hij vorig seizoen nog weigerde trouwens. Twee minuten voor rust maakte hij er, opnieuw met het hoofd, 3-1 van. Dat zou meteen ook de eindstand zijn. Door zijn drie doelpunten bracht Pauleta zijn totaal op 20 competitiedoelpunten.

Mocht Bordeaux nog geloven in de titel dan mag het die hoop bij deze veilig en wel opbergen. Lyon en Bordeaux hebben welliswaar nog wel zes wedstrijden voor de boeg, maar omdat de kloof tussen beide teams reeds 12 punten bedraagt lijkt het weinig waarschijnlijk dat Lyon de vijfde titel op rij nog zal mislopen. PSG is voorlopig achtste met vier punten minder dan de nummer drie, Lille.