In de kijker: Berchem Ladies doen het goed

In de kijker: Berchem Ladies doen het goed
Foto: © Photonews

Eerst bij Beerschot en daarna bij Antwerp kwam het niet langdurig van de grond, maar bij Berchem Sport gaan ze wel vol voor het vrouwenvoetbal. "Al is het natuurlijk jammer dat we helemaal onderaan in vierde provinciale moeten beginnen", klonk het een jaar geleden nog.

Maar zie: het kan snel lopen. Volgend jaar komt de ploeg al uit in derde provinciale na een knappe promotie in het eerste seizoen. En er werd pas in april 2015 naar speelsters gezocht.

"We hebben G-werking, diverse jeugdploegen en zijn zo een viersterrenploeg. Maar we misten 1 ding: een vrouwenteam", aldus Jean De Cock, verantwoordelijke Vrouwenafdeling bij Berchem.

Zo snel mogelijk naar boven

"We starten met een ploeg, maar we kijken uiteindelijk waar het project naartoe gaat. Dan kunnen we nog bijsturen of uitbreiden. We willen met onze eerste ploeg zo snel mogelijk naar boven, er is wel wat ambitie", bleef men met de voetjes op de grond.

En dat rendeerde: een eerste promotie werd alvast binnengehaald, de club wil ook doorgroeien en ook de komende jaren nog reeksen proberen door te stijgen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

 Speeldag 1

Nieuwste reacties