📷 Verdedigster Red Flames raakt niet fit voor belangrijk duel tegen Engeland, deze vervangster mee over het kanaal

📷 Verdedigster Red Flames raakt niet fit voor belangrijk duel tegen Engeland, deze vervangster mee over het kanaal
Foto: © photonews

Ook in het vrouwenvoetbal is er vanaf heden een Nations League. De loting was zwaar, maar de Flames zijn met een knappe 4 op 6 aan de strijd begonnen. Ondertussen zijn de troepen zich aan het klaarmaken voor de duels tegen Engeland.

Vanaf september tot december 2023 worden er zes topwedstrijden gespeeld door de Belgian Red Flames. Na een overwinning tegen Nederland en een gelijkspel tegen Schotland staat nu een dubbel duel tegen Engeland op het programma. 

Op 27 oktober wordt gespeeld in Engeland, vier dagen later komen de Engelsen naar Den Dreef in Leuven. De groepsleiding staat op het spel, Nederland (of Schotland) kunnen profiteren in een ander dubbel duel deze week. 

Als de Flames tegen Engeland goede resultaten neer kunnen zetten, dan komt de finale van de Nations League dichterbij. Een stekje op de Olympische Spelen zou het ultieme doel en de ultieme verrassing kunnen zijn.

De Flames hebben ondertussen voet gezet op Engelse bodem, want donderdagnamiddag vertrokken ze met een vlucht over het kanaal. Bovendien liet de Belgische voetbalbond ook meteen weten dat Sari Kees niet mee is afgereisd.

Zij raakt niet fit voor het duel tegen de Engelsen en blijft dus in België. Daardoor is Amy Littel volwaardig lid geworden van de kern en ook meteen mee voor de uitwedstrijd tegen de Three Lionesses. Maakt ze ook meteen haar debuut? Dat komen we vrijdagavond te weten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws