Mathematisch is het nog mogelijk voor de Flames, maar hoe zit het nu precies in de groep?

Mathematisch is het nog mogelijk voor de Flames, maar hoe zit het nu precies in de groep?
Foto: © photonews

De Belgian Red Flames wilden tegen Tsjechië 6 op 6 pakken om zo nog kans te blijven maken op rechtstreekse EK-kwalificatie. Thuis op Stayen liep het echter verkeerd en werd een vroege achterstand maar half uitgewist.

"Het was soms ongelooflijk wat we niet wisten af te maken. Maar we moeten ook kijken hoe het komt, want we laten het technisch na om het beter te doen op dat moment. Ik wil nog niet kijken naar mogelijke play-offs."

"Mathematisch zijn we nog niet uitgeschakeld. We moeten tegen Denemarken voor de overwinning gaan en dan zien we wel wat er op de laatste speeldag mogelijk is. De derde plaats willen we niet meer uit handen geven", aldus Ives Serneels bij Sporza.

Ives Serneels
© photonews

Het EK rechtstreeks halen wordt echter niet makkelijk. Door het 1-1 gelijkspel zijn de Flames nu verplicht om te winnen van Denemarken én moeten ze ook hopen dat de Tsjechen nog eens iets laten zien tegen de Denen.

Het wordt dus moeliijk met oog op het EK 2025 en rechtstreekse kwalificatie. Al is het mathematisch inderdaad nog mogelijk. Spanje is ondertussen in de groep met 12 op 12 wel al zeker van de top-2 in de groep en mag dus zeker naar het EK.

Zware dobber

Denemarken heeft zes punten, de Red Flames vier en Tsjechië een. Als ze winnen van Denemarken én Spanje, dan zijn ze wel nog steeds zeker van de top-2 in de groep. Maar dat wordt natuurlijk niet makkelijk, dus is het hopen op puntenverlies van Denemarken tegen Tsjechië.

Als ze verliezen van de Tsjechen, is elke zege goed genoeg voor de Flames tegen de Denen. Als ze gelijkspelen, dan winnen de Flames maar beter met minstens drie doelpunten verschil van Denemarken half juli.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws