lomLommel SK
kvkKV Kortrijk
0-1
14' Abdelkahar Kadri (pen)
Datum: 19/05/2024 19:15
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Promotion Play-offs - Finale (H)
Strafschopfase beslist heenwedstrijd: KV Kortrijk kan het volgend weekend thuis afmaken tegen Lommel
Brandon Morren vanuit Lommel
| 17 reacties

KV Kortrijk heeft zondagavond met 0-1 gewonnen op het veld van Lommel SK. Alles is dus nog mogelijk in de terugwedstrijd.

Lommel SK mocht zondagavond KV Kortrijk ontvangen in het Soevereinstadion. Het werd de eerste van twee belangrijke finales. Bij KVK kwam Avenatti in de basis ten koste van Ambrose. Bould behield het vertrouwen bij de thuisploeg.

Lommel begon meteen goed aan de partij en pakte de wedstrijd in handen. Toch was het Kortrijk dat na een kwartier op voorsprong kon komen.

Na een domme fout van Lommel legde Visser de bal op de stip. Kadri pakte het cadeautje maar al te graag uit. De Busser dook wel naar de juiste kant, maar tevergeefs.

© photonews

Hoe dichter we bij de rust kwamen, hoe minder gevaarlijk Lommel leek te worden. De bezoekers konden steeds vaker de bal veroveren en op doel afgaan.

Na de pauze kregen we hetzelfde spelbeeld. Kortrijk dat op de counter speelt terwijl Lommel het balbezit probeert te monopoliseren.

Toch kregen we al snel actie te zien. Davies liet dé kans op 0-2 liggen door van zeer dichtbij, naast doel koppen. Niet veel later moest Pirard alles uit de kast halen om redding te brengen op een schot van Rosa.

Langs beide kanten bleven kansen komen en zo kregen we een leuke tweede helft te zien. Het had nog 0-2 kunnen worden, maar evengoed 1-1.

Volgende zondag wacht de terugwedstrijd, in Kortrijk. Die zal om 13:30 doorgaan en daar zal beslist worden wie volgende seizoen in de JPL speelt.