Finale - 22/04/2019 15:00

Wie pakt de Beker van België bij de vrouwen? Gent heeft volle ziekenboeg tegen zwarte beest Standard

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 0 reacties
Wie pakt de Beker van België bij de vrouwen? Gent heeft volle ziekenboeg tegen zwarte beest Standard
Foto: © photonews

Standard en Gent nemen het tegen elkaar op in de bekerfinale 2019. En dat zou wel eens een heel leuk duel kunnen worden.

De KAA Gent Ladies leken dit seizoen dé uitdager te gaan worden van RSC Anderlecht in de titelstrijd, maar het verloor dit seizoen vooral al heel veel punten van ... Standard. Ook afgelopen woensdag nog in play-off 1 met een 3-2 verlies, al was er over enkele afgekeurde Gentse doelpunten een en ander te doen.

"Het wordt fifty-fifty in de finale, want Standard is een beetje ons zwarte beest dit seizoen. Dus gaan we extra scherp zijn. Dat we woensdag in de competitie ook tegen hen speelden? Dat is iets dat we erbij moeten pakken."

Met Gent - Standard staan de bekerwinnaars van 2017 en 2018 tegenover elkaar, dus erg lang is het niet geleden dat beide teams al eens een prijs pakten. Standard heeft nog steeds een jong team, maar dat weerhield ze er vorig seizoen niet van om de beker te winnen tegen Genk.

Blessures

Rest de vraag: kan Dave Mattheus het nodige puzzelwerk klaarkrijgen richting de bekerfinale? Hij verloor al enkele speelsters eerder op het seizoen met zware blessures en er waren nog enkele andere speelsters twijfelachtig.

"Het zit wat dat betreft wat tegen. Vangheluwe en Maximus? Dat waren twee kruisbandletsels na contact, dat valt niet te vermijden. Dan zagen we Isabelle Illiano nog uitvallen tegen Woluwe, enkele andere speelsters moesten ook tikken incasseren. Het wordt afwachten", aldus coach Mattheus.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws