FC Twente - Beerschot AC

Gent en Antwerp moeten zwaar incasseren
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 0 reacties
Gent en Antwerp moeten zwaar incasseren
Foto: © SC

Gent en Antwerp hebben in de BeNe League een zware nederlaag geleden in Nederland. Antwerp blijft zo laatste in de stand.

Twente - Antwerp 7-0

Antwerp wist dat het in Enschede weinig kans had om met de overwinning te gaan lopen, maar de hekkensluiter wou een mooie prestatie neerzetten tegen de kampioen van vorig seizoen.

Al na twee minuten kregen de ambities van Antwerp - zo lang mogelijk de nul houden - al een knauw via Heuver. Bij de rust was het al 4-0, via Munsterman, Jansen en Dekker. Even daarvoor had Korevaar rood gepakt voor Antwerp, dat zo meer dan een helft met een vrouw minder moest spelen.

Na de koffie kon Ellen Jansen er nog twee maken en zo haar hattrick vervolledigen, tussendoor had jeugdig talent Jill Roord ook doel weten treffen. 7-0, Twente (voorlopig) alleen aan de leiding - Standard speelt later op de avond, terwijl Antwerp met 3 punten laatste blijft.

Telstar - Gent 6-0

De Gent Ladies speelden een uurtje mee met Telstar. Toen stond het ook nog steeds maar 1-0, maar toen Poku de 2-0 tegen de touwen jaagde was de veer gebroken. 

In een dol slothalfuur werd de score nog aangedikt tot een overdreven 6-0. Telstar blijft zo in de middenmoot kamperen, Gent moet stilaan naar beneden kijken.

Andere uitslagen:

PEC Zwolle - Heerenveen 1-1
Ajax - PSV/FC Eindhoven 2-0
Utrecht - ADO Den Haag 2-3

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws