Speeldag: Speeldag 11
BeNe: Standard en Gent winnen, andere Belgische clubs gaan onderuit

De vrouwen van Standard hebben Club Brugge weten opzij te zetten en blijven zo veruit de beste Belgische ploeg in de BeNe League. Onderin pakte Gent drie hele belangrijke punten tegen Heerenveen, de andere Belgische ploegen gingen onderuit.

Standard - Club Brugge 2-1

Al na vijf minuten was het raak op de Académie Dreyfus in het Luikse: Sara Yüceil tikte de 1-0 tegen de touwen. De thuisploeg kreeg nog een resem kansen om de kloof groter te gaan maken, maar toch gingen we rusten met het kleinste verschil.

Een kwartier voor tijd was het uiteindelijk Kim Mourmans die de match besliste. De Nederlandse maakt kans op een selectie voor het WK in Canada volgend jaar, straks kent Nederland de tegenstanders op dat WK.

In de slotfase kon Tine De Caigny nog milderen voor blauw-zwart, maar verder dan de aansluitingstreffer kwam Club niet meer. Standard stoomt door en is virtueel eerste, Club Brugge staat in de lagere middenmoot.

AA Gent - Heerenveen 1-0

AA Gent wilde tegen Heerenveen maar wat graag nog eens de drie punten thuishouden. Op die manier kon het ook over de Nederlandse ploeg springen in de stand. En het lukte: halfweg de eerste helft maakte Liv Aerts het enige doelpunt van de wedstrijd.