Datum: 21/04/2024 19:15
Competitie: Play-off 3
Speeldag: Speeldag 3
Charleroi doet wat het moet en kan al niet meer rechtstreeks degraderen

Charleroi heeft zondagavond met 1-0 gewonnen van KAS Eupen. Het doet hierdoor een geweldige zaak in de strijd om het behoud.

Charleroi nam het zondagavond op tegen KAS Eupen. Een belangrijk duel in de strijd om het behoud. Eupen kon een stap dichter bij de tweede plaats zetten bij een overwinning, terwijl Charleroi bij winst met zes punten verschil op kop zou blijven.

Het was de thuisploeg die de wedstrijd geweldig begon. Daan Heymans trapte na een kwartier spelen tegen de netten. Zorgane trapte een vrije trap die Slonina eerst nog uit doel kon houden, maar Heymans was goed gevolgd.

Heymans Daan
© photonews

Nadien bleef Charleroi de betere ploeg. Heymans kreeg voor het halfuur nog de kans om er 2-0 van te maken met een kopbal, maar doelman Slonina bracht heel goed redding.

Voor de rust bleef het kansen regenen voor Charleroi op Mambourg. De thuisploeg had eigenlijk voor de rust al een dubbele voorsprong verdiend.

Maar ook na de koffie bleef Charleroi de betere ploeg. Al snel scoorde Dabbagh het tweede doelpunt van de wedstrijd, maar de VAR keurde het af. Bernier liep in de aanloop naar het doelpunt offside.

Charles-Cook kreeg de kans om gelijk te maken, maar liet die onbenut. Na die ene kans begon Charleroi gewoon weer opnieuw te domineren. Uiteindelijk bleef het bij een 1-0 eindstand.

Na de overwinning blijft Charleroi comfortabel leider met 36 punten in de Relegation Play-offs. Een rechtstreekse degradatie kan nu niet meer voor Charleroi. KAS Eupen staat nog steeds op de derde plaats en telt 25 punten, evenveel als KV Kortrijk.