Denemarken - Oostenrijk

Eerste EK-finalist bekend na beklijvend duel, Lykke Petersen wordt dé strafschopheldin
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt vanuit Breda, Nederland
| 0 reacties
Eerste EK-finalist bekend na beklijvend duel, Lykke Petersen wordt dé strafschopheldin
Foto: © photonews

Gezocht: twee finalisten voor het EK vrouwenvoetbal. Zondag krijgt de hoogmis van het vrouwenvoetbal zijn einde, op donderdag moest duidelijk gaan worden wie zich daarvoor zouden gaan plaatsen. Denemarken en Oostenrijk moesten eerst aan de bak.

Eerlijk? Weinigen zouden verwacht hebben dat Denemarken en Oostenrijk de halve finale in Breda zouden bedwingen. Duitsland en Frankrijk werden er echter onder meer uitgeknikkerd, dus een meer dan terechte stek bij de laatste vier voor de twee sterke teams.

Die meteen in een erg winderig Rat Verlegh-stadion lieten zien wat ze allemaal in hun mars hadden. Zwierig spel, waarbij beide teams hun wil meteen wilden opleggen aan de tegenstander. Het leverde ook meteen heel wat kansen op.

Aan de ene kant ging de bal niet op de stip, na een vermeende fout op Harder, aan de overkant leverde handspel wél een elfmeter op. Puntigam mikte die echter enkele meters over, waardoor het na een zinderend eerste kwartier 0-0 bleef.

Daarna zagen we vooral veel passie en strijd, maar minder goed voetbal. Beide keepsters moesten een paar keer redden, maar we onthielden toch vooral de blessures van Billa en Jensen in een treffen dat hoe langer hoe meer richting verlengingen aan het evolueren was.

Ook in die verlengingen werd uiteindelijk niet gescoord, waardoor strafschoppen moesten gaan beslissen wie als eerste naar de finale zou gaan. Feiersinger mikte de eerste Oostenrijkse over, Petersen stopt de tweede. Bij de Denen miste Pedersen, maar Petersen pakte daarna ook die van Aschauer. Zo werd zij de heldin van de strafschoppenreeks én de Denen gaan naar de finale!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

EK 2017 Nederland