benSL Benfica
spoSporting Lissabon
Datum: 28/01/2006 20:45
Competitie: Primeira Liga
Speeldag: Speeldag 20
Sporting kleurt Lissabon groen-wit
Harald Berings
| 0 reacties
Sporting kleurt Lissabon groen-wit
Foto: © SC

Sporting Clube de Portùgal mag voor minstens 6 maanden de titel van 'Beste team van Lissabon' dragen. Het ging in de stadsderby winnen in het Estádio da Luz en maakte zo een einde aan een historische reeks van aartsrivaal Benfica.

Negen keer op rij had Benfica met niet minder dan de drie punten genoegen genomen. Tot op vandaag dus. Na een vroeg strafschopdoelpunt van Simão ging het enkel nog bergafwaarts voor het team van Ronald Koeman. Want op het uur begin Benfica-verdediger Beto een ongelukkige penaltyfout op Liédson. Strafschopspecialist Sa Pinto trapte de bordjes vanop elf meter terug in evenwicht. Het zou het begin van het einde zijn voor de 54.000 Benfica-supporters in het Estadio da Lùz.

Tien minuten na de 1-1 begon het feest van clubtopschutter Liédson. Hij schoot achtereenvolgens zijn negende en tiende doelpunt van het seizoen tegen de netten. De Braziliaan brengt Sporting zo terug tot op drie punten van stadsrivaal Benfica, en tot op zes punten van leider FC Porto, dat morgen nog in actie komt, en op het veld van Rio Ave de kloof met de rest van het peleton kan vergroten.