Competitie: EK Kwalificatie
Speeldag: Speeldag 2
Advocaat lijdt meteen thuisnederlaag met Rusland
Bram Coenen

Dick Advocaat is niet goed begonnen aan zijn EK-campagne met Rusland. Afgelopen vrijdag werd er nog wel gewonnen van voetbaldwerg Andorra, maar vanavond leed Rusland een 0-1 thuisnederlaag tegen Slovakije. Miroslav Stoch was de kwelduivel van dienst.

De partij begon heel gelijkopgaand, maar gaandeweg nam Slovakije toch het initiatief. Dat werd iets voor het halfuur bekroond met een bijzonder knappe goal van Miroslav Stoch. Rusland was van slag en mocht tevreden zijn dat het bij die ene goal bleef voor de rust.

Slovakije ging in de tweede helft door op zijn elan en kwam via opnieuw Stoch dicht bij een dubbele voorsprong. Nadien begon Rusland dan toch druk naar voren te zetten, wat resulteerde in kansen voor Yuri Zhirkov en Andrei Arshavin. Hun schoten waren echter slecht gericht om de doelman van Slovakije in de problemen te brengen. In de slotfase was Alan Dzagoev nog dichtbij de gelijkmaker, maar al bij al hielden de Slovaken makkelijk stand.

Slovakije staat na deze nieuwe zege met het maximum van de punten aan kop in groep B. Voor Rusland wordt het nog een lange weg richting het EK.