Competitie: EK Kwalificatie
Speeldag: Speeldag 5
Frankrijk boekt zege tegen nietig Luxemburg
Michiel Derwael

Frankrijk boekte vrijdag op bezoek bij Luxemburg zijn vierde zege in vijf duels. Het werd 0-2 door doelpunten van Mexès en Gourcuff. Les Bleus staan stevig aan de leiding met twaalf punten.

Frankrijk kende een moeilijke avond in Luxemburg, maar ging toch verdiend met de drie punten naar huis. Eén van de eerste dreigingen was meteen raak. Mexès kopte op aangeven van aanvoerder Florent Malouda de 0-1 tegen de netten.

Frankrijk speelde na de voorsprong de wedstrijd gemakkelijk uit. De manschappen van bondscoach Laurent Blanc domineerden en verdubbelden na rust de score. Yoann Gourcuff legde in de 72ste minuut de eindstand vast op 0-2.

Bij Frankrijk stonden Patrice Evra en Franck Ribéry voor het eerst sinds de uitschakeling op het WK aan de aftrap. Frankrijk staat aan de leiding in groep D met twaalf punten uit vijf duels. Luxemburg haalde maar één puntje uit zijn wedstrijden.