Stadion: Lorzestadion
Tien Desselaars in het slot onderuit tegen Club
Nico Wieme
| 0 reacties

Met het schaamrood op de wangen, maar met de kwalificatie op zak verlaat Club Brugge de Kempen. De koploper uit de Pro League had de grootste moeite met derdeklasser Dessel en kon een dubbele achterstand pas ombuigen na een gemiste strafschop en rode kaart voor de thuisploeg.

Adrie Koster had op voorhand verkondigd dat hij niet met een B-elftal tegen Dessel zou aantreden omdat hij het belang van de partij inzag. Op het wedstrijdblad was echter niets te merken van zijn voornemen. Met Daan Van Gijseghem, Jimmy De Jonghe, Fries De Schilder, Thibaut Van Acker, Jonathan Blondel, Thomas Meunier, Björn Vleminckx en Maxime Lestienne speelde de Zeeuwse coach een ware pokeravond.

Club kreeg al meteen het deksel op de neus. Van Gijseghem stopte Maarten Van Lieshout foutief af in de zestien en ref Luc Wouters wees kordaat naar de stip. Prince Asubonteng klaarde de klus en zette Dessel meteen op rozen.

Dubbele voorsprong

De bezoekers waren even het noorden kwijt en herpakten zich maar langzaam. Het was wachten tot een flits van Vleminckx om de thuisploeg in verlegenheid te brengen. Het schot van de blonde Clubspits likte de deklat. In plaats van 1-1 stond het even later 2-0. Na een één-twee met Asubonteng deponeerde Omar Bennasar het leer keurig achter Colin Coosemans.

De Kempenaars leken nog voor de pauze hun kwalificatie op zak te hebben. Blauw-zwart probeerde nog wel tegen te prikken, maar verder dan wat schuchtere pogingen van Blondel, Van Acker en Vleminckx leverde dat niet op.

Kantelmomenten

Koster greep in tijdens de rust en bracht Vadis Odjidja voor Van Acker. Toen Ryan Donk in het strafschopgebied een Bennasar al dan niet foutief van zich afhield, legde Wouters tot groot ongenoegen van Club de bal opnieuw op de stip. Na enig oponthoud ranselde Coosemans de penalty van Alan Ven uit zijn doel.

Wie dacht dat blauw-zwart nu uit zijn pijp zou komen, had het verkeerd voor. Dessel bleef rustig baas en prikte tegen als het kon. Op het uur moest de thuisploeg wel met een mannetje minder voort nadat Jonathan Nijs vol de enkel van Odjidja had geraakt. Na de gemiste strafschap was dit het tweede belangrijke kantelmoment in de match. Enkele minuten na die uitsluiting bracht Vleminckx Club met een kopbal terug in de match.

Blauw-zwart duwde nu fel door en tien minuten voor affluiten zorgde Blondel voor de gelijkmaker op voorzet van invaller Lior Refaelov. Het werd pompen of verzuipen voor de fiere derdeklasser en al snel bleek het de tweede optie te worden. Amper twee minuten na de 2-2 tekende Meunier voor het derde Brugse doelpunt. Dessel was nadien niet meer in staat om te reageren en zo mag Club zich na een lastige avond opmaken voor een confrontatie in het Gentse Ottenstadion.