Vergoossen betreurt afgesprongen deal rond Limburgse jeugdopleiding

Vergoossen betreurt afgesprongen deal rond Limburgse jeugdopleiding
Foto: © SC

Sef Vergoossen, momenteel klankbord bij VVV-Venlo, is een ontgoocheld man. Een deal rond een gezamenlijke jeugdopleiding gaat niet meer door. "Dit is heel slecht voor het Limburgs talent."

Sef Vergoossen adviseert de KNVB over de Regionale Jeugdopleidingen in Nederland. Hij doet dat samen met Foppe de Haan en Rob Baan. Hij betreurt dat Limburg de eniger regio is waar nog geen regionale jeudopleiding (RJO) gestart is. Fortuna Sittard wil namelijk niet meer verder praten met MVV Maastricht en Roda JC om een gezamenlijke jeugdopleiding te starten. Dat vindt Vergoossen een heel spijtige zaak.

"Het is ongelofelijk dat we het niet voor elkaar krijgen om drie, liefst vier Limburgse clubs op het gebied van jeugdvoetbal te laten samenwerken. Dit is slecht voor het Limburgse voetbaltalent", klinkt het bij de Nederlander op gesprek met het Limburgse L1.

"Zoveel mogelijk talentjes moeten tegen zoveel mogelijk andere regionale talentjes spelen. Nu Fortuna zich afzondert, ontbreekt al 33 procent van het Zuid-Limburgse talent in de Regionale Jeudopleiding. En dat is zonde", baalt Vergoossen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties