Belgian Red Flames: eerst de naam, dan de hype?
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 1 reacties
Belgian Red Flames: eerst de naam, dan de hype?
Foto: © SC

De Rode Duivels kunnen zich volgende maand plaatsen voor het WK in Brazilië volgend jaar, de vrouwen beginnen morgenavond aan hun campagne voor het WK van 2015 in Canada.

Door Aernout Van Lindt

Het lijkt stilaan een must voor teamsporten in België: om het echt te gaan maken, heb je een naam nodig die klinkt. Na de Red Lions, Belgian Lions, Red Panthers en recentelijk nog de volleyvrouwen of de Yellow Tigers, hebben nu ook de vrouwelijke Rode Duivels een echte bijnaam: De Belgian Red Flames.

De nieuwe naam slaat alvast meer dan aan: binnen de 48 uur waren er al meer dan 2000 likes op de facebookpagina te noteren, ondertussen staat de teller rond de 3000 en er komen er per uur nog bij. In vergelijking met de Rode Duivels blijft dat voorlopig klein bier, maar er is toch een trend gezet. 

In het Koning Boudewijnstadion

Het vrouwenvoetbal begint stilaan te leven. De BeNe League geeft het voetbal in de Lage Landen al wat meer cachet, nu moeten de Belgian Red Flames de rest doen.

Dat de eerste thuiswedstrijd in de WK-kwalificatiecampagne tegen Albanië zaterdag (19 uur) zal worden gespeeld in het Koning Boudewijnstadion is alvast een mooie stap. Enkele fanclubs van de Rode Duivels hebben alvast laten weten ook naar deze wedstrijd te zullen komen.

Wat nu moet volgen zijn resultaten. België is ingedeeld in een groep met Noorwegen, Nederland, Portugal, Griekenland en Albanië. We zijn het aan onze stand stilaan verplicht om tegen die drie laatste landen zo min mogelijk punten te laten liggen.

Operatie Canada: niet onoverkomelijk

En dan resten nog duels met de Noorse en de Nederlandse vrouwen. Beide landen waren actief op het recentste EK in Zweden en deden het daar goed tot zeer goed.

Maar toch: Noorwegen en Nederland zijn geen Zweden, Duitsland of Frankrijk. Tegen die landen zijn de Red Flames misschien nog niet opgewassen, terwijl tegen Noorwegen en Oranje wel gedroomd mag worden.

Vergelijk de loting gerust enigszins met waar de Rode Duivels anderhalf jaar geleden stonden: Kroatië en Servië zijn goed, maar niet onoverkomelijk.

De koffers naar Canada pakken voor het WK in 2015 is wel nog bijzonder voorbarig, omdat er maar acht plaatsen zijn uit Europa en dus enkel de zeven groepswinnaars + een tweede zich plaatsen. Maar we kunnen alvast het beste hopen. Met een nieuw elan en een nieuwe naam. Om te onthouden alvast: De Belgian Red Flames. 

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws