Nederland begint sterk aan Olympisch kwalificatietoernooi

De Oranje Leeuwinnen staan opnieuw een stapje dichter bij de Olympische Spelen. In de eerste match van het kwalificatietoernooi wonnen ze een spektakelduel van Zwitserland met 4-3.

De Leeuwinnen kwamen nochtans op achterstand via Humm, maar Melis zette na een duidelijke strafschopfout op Miedema nog voor de rust opnieuw voor evenwicht. En net na de koffie ging het snel.

Onder een plensende regen ging het ook plots doelpunten regenen. Miedema, van den Berg en van de Sanden tikten in zeven minuten de Zwitsers helemaal tegen het canvas, al kwamen die nog terug tot 4-3.

In de andere wedstrijd was Zweden te sterk voor Noorwegen. Dahlkvist kopte na een drietal minuten de bal al voorbij de Noorse keepster. Daarna vielen geen doelpunten meer.

Zaterdag spelen Noorwegen en Nederland tegen elkaar in Het Kasteel, terwijl Zweden en Zwitserland in Stadion Woudestein spelen.