Veerle Van Der Motte blikt vooruit op degradatiestrijd: "Er zit echt potentieel in dit OH Leuven"

Veerle Van Der Motte blikt vooruit op degradatiestrijd: "Er zit echt potentieel in dit OH Leuven"
Foto: © Guido Machurot

OH Leuven degradeerde bij de mannen en ook de vrouwen staan na de reguliere competitie laatste. Zij krijgen echter nog een kans om via play-off 2 degradatie te vermijden. "En we horen in de Super League thuis", klinkt het bij Veerle Van Der Motte.

OH Leuven staat na de reguliere competitie achtste en laatste. Het won amper 1 keer en verloor 13 wedstrijden. Met 2 gemaakte goals en 59 geïncasseerde doelpunten ziet ook het doelsaldo er echt slecht uit. Een vogel voor de kat in play-off 2? De speelstersgroep gelooft in ieder geval nog vol in de kansen.

"Ik heb er dit seizoen een beter gevoel bij als vorig jaar", geeft Veerle Van Der Motte aan tegenover Voetbalkrant.com. Toen wonnen we in de BeNe League ook amper twee wedstrijden, nu zie ik op training echt goede zaken. We werken er allemaal heel erg hard voor en ik zie echt veel potentieel in dit team. We horen in de Super League en gaan er alles aan doen om niet te degraderen."

Makkelijk was het allemaal niet dit seizoen. "We hebben een erg jonge groep en we hebben in verschillende wedstrijden leergeld moeten betalen. Maar de kopjes zitten allemaal nog in dezelfde richting. Iedereen wil er vol voor gaan en we mikken dan ook nog op de 6e plaats. Genk zal iets te ver weg zijn, maar tegen Heist en Tienen moeten we onze kansen gaan."

"We hebben uit elke wedstrijd iets positiefs kunnen halen en dus zijn we ook klaar de play-offs. We willen en kunnen verderbouwen op wat we in de reguliere competitie hebben laten zien", aldus Van Der Motte. "De eerste twee wedstrijden thuis tegen Tienen en Heist zullen meteen erg belangrijk zijn, daarna kunnen we verder kijken over waar we kunnen eindigen."

Ze kunnen nog van ons verschieten -

Veerle Van Der Motte

Een van de positieve zaken dit seizoen is de fysieke paraatheid bij de ploeg: "Door veel en hard te trainen mogen we wel stellen dat we in play-off 2 ons vrouwtje kunnen staan. Ze kunnen nog van ons verschieten, want we staan sterk. We doen er veel voor en willen die vruchten nu plukken."

En met het vele jeugdig talent is er dan misschien nog wel iets mogelijk, zeker omdat de laatste vijf speeldagen na elkaar worden afgewerkt: "Dat kan in ons voordeel zijn. Nu werd ons ritme telkens gebroken, omdat de opvolging van de matchen niet echt snel was. Zo was het toch altijd opnieuw een beetje bijsturen, de snelle opvolging van matchen in play-off 2 kan ons in een flow brengen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties