Het overzicht op weg naar het EK 2017

Het overzicht op weg naar het EK 2017
Foto: © photonews

De Red Flames wonnen gisteren met duidelijke cijfers in en tegen Estland op weg naar het EK 2017 in Nederland. Maar ook in de andere groepen werden belangrijke matchen gespeeld. We gieten het even in een overzichtje.

Groep 1:

Slovenië ging winnen bij Macedonië met erg duidelijke cijfers: 0-9. Maar vooral de topper tussen Schotland en IJsland was belangrijk, de bezoekers wonnen met 0-4 en hebben nu 15 op 15. Ook de Schotten lijken met 15 op 18 rijp voor het EK.

Groep 2:

Finland is ook nog op koers voor het EK met 12 op 15. Het won in eigen huis al bij al makkelijk van Ierland: 4-1. Portugal zit nu ook aan zes punten, net als de Ieren. Het won bij Montenegro met 0-3. Solange Carvalhas van Anderlecht viel een halfuur in.

Groep 3:

Een spannende groep, waarbij vooral de strijd om plek 2 interessant blijft. De Fransen zijn al geplaatst voor het EK volgend jaar, zij wonnen met 1-0 van Griekenland. Roemenië blijft strijden met Oekraïne om plaats 2, na 0-3 winst bij Albanië.

Groep 4:

Zweden en Denemarken pakten uit met een serieuze overwinning en blijven zo op 1 en 2 in de groep. Geen verrassingen te noteren in deze groep.

Groep 5:

Rusland won van Turkije met 2-0 en is zo opnieuw volop in de running voor plaats twee in de groep. Ze moeten wel nog eens aan de bak tegen Duitsland, dus lijken ze sowieso een van de slechtste tweedes te worden.

Groep 6:

Noord-Ierland klopte Georgië met 4-0, maar dat is allemaal in de marge. Tsjechië speelt zaterdagavond nog tegen groepsfavoriet Zwitserland.

Groep 7:

Engeland en Servië nemen het vanavond om 18.30 uur tegen elkaar op. De Flames zullen dit resultaat met argusogen volgen.

Groep 8:

De Kazakse meisjes wonnen van Israël met het kleinste verschil en schreven zo geschiedenis. Aan de top van de groep is het gelijkspel tussen Oostenrijk en Noorwegen (2-2) voor beide landen een stapje richting EK.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties