Tegenstander Red Flames getuigt: "Mijn oom is een grote voetbalnaam, maar ik scoor makkelijker dan hem"

Tegenstander Red Flames getuigt: "Mijn oom is een grote voetbalnaam, maar ik scoor makkelijker dan hem"
Foto: © photonews

Natasha Dowie komt uit een geslacht van voetballers, maar steeds meer kan ze haar eigen weg vinden in het geheel. De Engelse international wil graag naar Euro 2017.

Natasha Dowie komt uit een geslacht van voetballers. Haar vader Bob is momenteel coach en was nog technisch directeur bij Crystal Palace, terwijl oom Iain in de jaren '90 bij Southampton en West Ham speelde.

"Mijn vader is altijd al mijn coach geweest en is dat nu nog steeds. Hij had een erg grote invloed op mij. Mijn nonkel is dan weer een voetbalnaam en ook hij heeft me heel goed gesteund. Maar hij zegt me altijd dat ik zijn advies niet nodig heb, omdat ik meer scoor dan hem", geeft ze aan op de webstek van de wereldvoetbalbond FIFA.

Genoeg geld om er geen andere job bij te moeten doen -

Natasha Dowie

Dowie zag het vrouwenvoetbal ondertussen reuzenstappen nemen: "Het is een beetje beangstigend hoe snel het spel de laatste drie jaar is veranderd. We kunnen nu full time trainen en kunnen genoeg geld verdienen om er geen andere job bij te moeten doen."

"En je ziet nu ook vrouwenvoetbal op televisie", gaat ze verder. "Je ziet overal hun gezichten en ze lopen meer in de spotlights. Zeker sinds we brons hebben gehaald op het WK in Canada."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties